Dronken automobilist rijdt op politieauto en ambulance

07-12-2007 18:17

Reportage 1 http://www.112noordnederland.nl/newsbringer_read.php?bericht=VpIS94abCuQgk9Ud...
Reportage 2 http://www.brandongevallen.nl/site/newsbringer_read.php?bericht=OiXh2Otm3QVbz...

Dordrecht - De 31-jarige automobilist die op 7 december op de A16 bij Dordrecht tegen een politieauto en ambulance botste, bleek teveel te hebben gedronken. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 1,33 naar voren. De man is op de A16 aangehouden en op het politiebureau aan de Nassauweg in Dordrecht in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bij de aanrijding op de autosnelweg A16 naar Rotterdam ter hoogte van Dordrecht raakten op 7 december om 02.00 uur twee ambulancebroeders van 53 jaar uit Zwijndrecht en Papendrecht licht gewond. Zij behandelden daar de lichtgewonde 25-jarige automobilist uit Rotterdam die om 01.30 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen de vangrail was gebotst. Bij dit ongeval waren ter beveiliging ook twee agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) aanwezig.

Op het moment dat de ambulancebroeders de bestuurder in de ziekenwagen behandelden, reed de 31-jarige automobilist uit Breda met zijn personenauto tegen de KLPD-politieauto en vervolgens tegen de ambulance. De ambulancebroeders raakten lichtgewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Ook de patiënt liep bovenop zijn eerder verwondingen nog licht letsel op. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De agenten van het KLPD bleven ongedeerd, maar waren hevig geschrokken. Zij werden opgevangen op het districtsbureau van de Politie Zuid-Holland-Zuid in Dordrecht.

De oorzaak van de tweede aanrijding met de politieauto en de ambulance is nog onbekend. De verkeersongevalspecialisten van de regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben ter plaatse onderzoek gedaan. De A16 werd van 02.00 tot 03.15 uur geheel afgesloten. Verkeer richting Rotterdam werd omgeleid via de N3. Na 03.15 uur werd de snelweg gedeeltelijk vrijgegeven. De personenauto van het eerste ongeval, de auto van de Bredase bestuurder, de politieauto’s en de ambulance zijn alle weggetakeld.

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57