Nieuwjaarsnacht in West-Veluwe Vallei

01-01-2008 13:42


Wageningen - In het uitgaanscentrum van Wageningen (Markt en omgeving) zijn twee knapen van 18 en 16 jaar oud uit Wageningen om 01:50 uur aangehouden op verdenking van (poging tot) vernieling van een bushokje en een auto in hun woonplaats. Zij zijn ingesloten.

In zeer dichte mist werden in de gemeente Ede vernielingen gepleegd aan ’straatmeubilair’. Bij de georganiseerde feesten in een buurtcentrum in Ede, een manege in Harskamp en een zalencentrum in Lunteren was geen politie inzet nodig. In de wijk Veldhuizen werd de politie geassisteerd door ’buurtvaders’. Bij de politie werd melding gemaakt van inbraak, vernieling, brandstichting en een vechtpartij. Een persoon werd aangehouden voor mogelijke vernielingen en belediging van politieambtenaren. De man is ingesloten en een nader onderzoek wordt ingesteld.

In Voorthuizen, Hoevelaken, De Glind en Nijkerk assisteerde de politie bij (grote) branden. Aan de Baron van Nagellstraat was er omstreeks 00:30 uur een grote brand in een leegstaande boerderij. Een schuur raakte daarbij geheel verwoest. Aan het Huijgenserf in Hoevelaken was omstreeks 00:40 uur een schuurbrand. Aan de Scherpenzeelseweg in De Glind ging omstreeks 01:45 uur een vouwwagen in de brand en aan de Glashorst in Scherpenzeel verbrandde een carport.

In Barneveld zou omstreeks 04:15 uur een bestuurder van een personenauto zijn ingereden op de mensen van de bewaking nadat hij eruit was gezet. De politie trof even later de auto aan met daarin vier inzittenden. Omdat niet duidelijk was wie de bestuurder was zijn ze in eerste instantie alle vier aangehouden. Later werd duidelijk wie de bestuurder was, een 21-jarige man uit Almere, en werden de drie inzittenden heengezonden, de bestuurder is ingesloten. Tijdens een feest in Garderen werd bij een bezoeker een alarmpistool met munitie aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak nog verder.

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57