Dodelijk ongeval op A15 bij Deil

08-01-2008 19:24

Reportage 1 http://www.112rivierenland.nl/fotoalbums/album-1025.html

Deil - Dinsdagmorgen vond een aanrijding plaats waarbij drie auto’s en een vrachtwagen met oplegger waren betrokken. De bestuurder van een van de personenauto’s, een 22-jarige man uit Gorinchem, kwam bij het ongeval om het leven.

Rond 08.00 uur reed een 19-jarige bestuurder uit Ridderkerk op de A15 vlak voor knooppunt Deil. Hij had voorgesorteerd voor de richting Nijmegen en reed daar op de rechterrijstrook. Daarnaast zijn twee rijstroken van de A2 richting Den Bosch/Utrecht. De automobilist kreeg pech en verloor heel snel snelheid. Hij kon de vluchtstrook niet meer bereiken en kwam stil te staan op de rijbaan.

Achter hem reed een auto met twee inzittenden, een 55-jarige bestuurder uit Dordrecht en een 37-jarige inzittende uit Hendrik Ido Ambacht. Zij konden hem ontwijken, maar kwamen tegen de middenvangrail. Zij raakten niet gewond en hielpen de bestuurder uit zijn auto. Ondertussen kwam ook een vrachtwagen met oplegger aanrijden, bestuurd door een 39-jarige Poolse chauffeur. Ook hij wist op tijd te remmen voor de auto met pech. De automobilist achter de vrachtwagen kon echter niet meer stoppen. Hij reed met hoge snelheid tegen de oplegger en raakte van de weg. De auto en bestuurder, een 22-jarige man uit Gorinchem, belandden in het water langs de snelweg.

De 19-jarige automobilist is nog in het water gesprongen om de bestuurder uit de auto te bevrijden. Hij kon hem echter niet vinden. Duikers kwamen ter plaatse om het slachtoffer uit zijn voertuig te halen. Hij was reeds overleden door de klap van de aanrijding.

De andere betrokkenen bij het ongeval raakten niet gewond.

De politie en hulpdiensten waren druk met de afhandeling van het ongeval. Vanaf 08.00 uur waren drie rijbanen enkele uren afgesloten. De Verkeersongevallenanalyse doet nog nader onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57