Vermiste man dood gevonden in Twentekanaal

20-01-2008 15:09

Reportage 1 http://www.112ijsselstreek.nl/01192008_FB_dodeman_eefde.htm%22%3ELees%20meer%...

Eefde - Duikers van de brandweer hebben zaterdagmiddag rond 14:45 uur bij de Twentekanaal-sluis het lichaam geborgen van de 83-jarige Willem Schmidt uit Enschede, die sinds 16 december werd vermist. Het lichaam van de man werd rond half twee door een schipper aangetroffen.

De man was op 16 december niet meer terug gekeerd nadat hij was gaan fietsen, sindsdien werd hij vermist. Hij was hartpatiƫnt en had geen medicijnen meegenomen. Bovendien was hij ook niet gekleed op de koude weersomstandigheden.

Er is sindsdien een aantal grote zoekacties ondernomen. Op zondag 6 januari werd nog met 41 speurhonden van 9 verschillende reddings- en speurhondenverenigingen uit het hele land gezocht in het natuurgebied "het Aamsveen’ nabij Enschede. Ook in en bij het Twentekanaal werd gezocht. Toen de man bij die zoekacties niet werd aangetroffen, is daarmee gestopt.

Aan de hand van zijn identiteitskaart werd zaterdagmiddag vastgesteld dat het om Willem Schmidt gaat.

De politie onderzoekt hoe de man om het leven is gekomen. Verder is de politie nog altijd op zoek naar de fiets van de man. (bron: 112 IJsselstreek)

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57