Dodelijk ongeval in Culemborg

12-03-2008 13:25

Reportage 1 http://www.112rivierenland.nl/fotoalbums/album-1071.html

Culemborg - In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie rond 01.00 uur een melding van een aanrijding op de Provincialeweg (N320) in Culemborg. Agenten die bij de plaats van de aanrijding kwamen, troffen een vrachtwagen in de sloot aan. Een personenauto stond in brand. Agenten probeerden direct de brand te blussen.

De bestuurder van de personenauto, een 29-jarige man uit Lekkerkerk, zat nog in de auto en bleek al overleden te zijn. De brandweer nam het bluswerk van de agenten over en haalde het slachtoffer uit de auto. De chauffeur van de vrachtwagen, een 44-jarige man uit Dalfsen, was ongedeerd.

Volgens hem was de toedracht van het ongeval als volgt: de automobilist kwam uit de richting van de A2 en reed over de N320 richting Culemborg. De vrachtwagenchauffeur reed in tegengestelde richting, dus richting de A2. Ter hoogte van hectometerpaal 3,5 kwam de auto op de weghelft van de vrachtwagen rijden. Daardoor ontstond een frontale aanrijding waarbij de vrachtwagen over de auto heen reed en de auto een stuk meesleurde. De vrachtwagen kwam tegen een boom, gedeeltelijk in een sloot, tot stilstand.

De Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Voor dit sporenonderzoek werd de Provincialeweg gedeeltelijk afgezet door de gemeente Culemborg. De bestuurder van de vrachtwagen heeft conform de regel 'botsen = blazen' een blaastest afgelegd. Daaruit bleek niet dat hij alcohol gedronken had. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht. Er wordt onder andere technisch onderzoek aan de voertuigen gedaan.

In overleg tussen gemeente Culemborg en de provincie is besloten om woensdagmorgen rond 08.00 uur te starten met het wegslepen van de vrachtwagen. De Provincialeweg is totdat de sleepwerkzaamheden klaar zijn gedeeltelijk afgesloten. De gemeente heeft voor een omleidingsroute gezorgd.

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57