Dodelijk ongeval Hengelo

16-06-2008 11:24

Reportage 1 http://www.nufoto.nl/2008/06/15/ongeval-oldenzaalsestraat-hengelo/

Hengelo - Op zondag 15 juni vond omstreeks 06.30 uur op de Oldenzaalsestraat in Hengelo een verkeersongeval plaatst waarbij een 19-jarige man uit Enschede, de bestuurder, om het leven is gekomen. De inzittende, een 25-jarige man uit Enschede raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vijf vrienden waren uit geweest in Hengelo en reden in drie auto’s achter elkaar vanuit het centrum van Hengelo over de Oldenzaalsestraat in de richting van Oldenzaal. De tweede auto werd bestuurd door de 19-jarige man uit Enschede. Net na de kruising met de Hasselerbaan verloor de 19-jarige bestuurder om onbekende reden de macht over het stuur. Zijn auto raakte in een slip, ging met een grote boog van rechts naar links, de linker berm in. Daar botste hij vervolgens in de groenstrook op een lichtmast. De auto slipte verder en kwam tot stilstand in de berm tegen een boom. Beide inzittenden werden kort voor de botsing met de boom uit de auto geslingerd. Daarna vloog de auto in de brand.

Getuigen verleenden eerste hulp. Brandweer, ambulance, politie en een traumahelikopter waren snel ter plaatse. De trauma-helikopter is uiteindelijk niet ingezet. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de eerste auto, een 23-jarige man uit Enschede alcohol gedronken had. Hiervoor is hij door de politie aangehouden.

De Oldenzaalsestraat is tussen afslag Hengelo Noord en de kruising met de Vliegveldweg enkele uren afgesloten geweest.

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57