Fikse schuurbrand in Laag-Zuthem

08-07-2008 11:56

Reportage 1 http://www.nuheino.nl/nieuws/nieuwsbericht/928/Schuur-brand-volledig-af-op-de...
Reportage 2 http://www.regiozwolle.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=543&Itemi...
Reportage 3 http://www.meternieuws.nl/item.php?id=4907
Reportage 4 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6b346d5a6d773d3d&playzideo=6c6...

Laag Zuthem - Om kwart voor drie vanmiddag rukte de brandweer van Heino uit voor een Prio 1 Binnenbrand aan de Colckhof in Laag-Zuthem. Drie minuten na de eerste melding, toen bekend werd dat het ging om een rieten dakbedekking, werd ook de brandweer uit Lemelerveld en Zwolle opgeroepen. De brandweer van Zwolle kwam met een speciale ladderwagen. Even later arriveerden ook de brandweer uit Raalte en Olst-Wijhe. Het bleek dat er een schuur in de brand stond.

Doordat de schuur slechts enkele meters van een woning met rieten dak af lag, deed de brandweer er ook alles aan om te voorkomen dat de brand zou overslaan. De schuur kon echter niet meer worden gered. Deze brandde volledig af. Zo'n drie kwartier na de eerste melding werd er bekend dat er ook asbest in het dak zat.

De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat iemand probeerde een autorodeo-auto te starten, die in de schuur stond. Deze startte echter niet goed, waardoor er een vlam ontstond, die oversloeg op de schuur. Er raakte niemand gewond.

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57