Auto ramt bus Arriva op N361 bij Lauwersoog

19-07-2008 18:09

Reportage 1 http://www.radionof.nl/?page=1&id=5727

Lauwersoog - Zaterdagmiddag rond 13.40 heeft een aanrijding plaats gevonden op de Marneweg (N361) ter hoogte van de afslag Kustweg nabij Lauwersoog. Hierbij waren een personenauto en een lijnbus betrokken. De automobilist kwam vanaf de kustweg en verzuimde voorrang te verlenen aan een lijnbus die vanaf Lauwersoog kwam. Ondanks remmen en uitwijkmanoeuvre kon de buschauffeur een aanrijding niet voorkomen.

De brandweer van Zoutkamp en Winsum, evenals twee ambulances kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het dak van de personenauto werd door de brandweer verwijderd, waarna de man kon worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De buschauffeur en de passagiers kwamen allen met de schrik vrij.

De geschrokken reizigers werden meegenomen door een toevallig langskomende bus. Het verkeer werd door de politie en militairen van de nabij kazerne omgeleid via het fietspad. Het bureau verkeersongevallen analyse van politie Fryslan heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht. (bron: Radio Noordoost Friesland)

15 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57