Auto botst op groot transport; vier gewonden

13-09-2008 09:04

Reportage 1 http://s01.dricom.nl/~nie112/uitrukken.php?id=3222

Lengel - Bij een aanrijding tussen een auto en een konvooi met vrachtwagens zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 12 september op de Drieheuvelenweg in Lengel (gem. Montferland) vier personen gewond geraakt. Hun letsel blijkt mee te vallen; de weg is tot 10.00 uur afgesloten geweest in verband met reparatie van één van de betrokken aanhangwagens.
 
De aanrijding werd omstreeks 01.45 uur gemeld en aangezien er sprake was van beknelling rukten alle hulpverleningdiensten uit. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat een groot transport van vijf vrachtwagens met lage snelheid over de Drieheuvelenweg richting
’s-Heerenberg reed. Op iedere vrachtwagen lagen twee betonnen leggers en elke combinatie was zo’n 40 meter lang. Het transport werd volgens de regels begeleid door begeleidingsvoertuigen.
 
Op genoemd tijdstip kwam uit tegenovergestelde een auto met hoge snelheid aanrijden. Mogelijk heeft de bestuurder, een 28-jarige in Emmerich wonende Nederlander, de omvang van het transport niet goed ingeschat. De auto botste tegen één van de opleggers, raakte aan het slingeren en botste tegen een tweede combinatie van het transport. Hierbij belandde de auto via het talud in een drie meter lager gelegen greppel.
 
Naast de bestuurder zaten een 22 jarige eveneens in Emmerich woonachtige Nederlandse en twee mannen uit Lobith (18 en 21 jaar) in de auto. Zij zijn alle vier per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en alleen de vrouw kon na behandeling weer naar huis. De mannen zijn ter observatie opgenomen, over hun letstel is niets bekend.
 
De bestuurder heeft nog wel een bloed- en urineproef ondergaan in verband met mogelijk alcohol dan wel drugsgebruik. In verband met de reparatie van één van de ernstig beschadigde aanhangwagens is de rijbaan tot 10.00 uur afgesloten geweest. (bron: 112 Achterhoek nieuws)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57