Gestolen gereedschap gevonden

16-10-2008 07:57

Reportage 1 http://www.112post.nl/fotonieuws/index.php?action=listingview&listingID=190

Hindeloopen - De politie heeft een grote partij gestolen gereedschap aangetroffen bij een 36-jarige inwoner van Hindeloopen.

De man werd in de nacht van donderdag 2 oktober op vrijdag 3 oktober aangehouden in Harich. Hij reed samen met twee 27-jarige mannen uit Workum en Koudum in een auto. De mannen reden met de auto over het terrein van een manege en gezien het tijdstip was dit vreemd.
De agenten besloten om de drie te controleren. In de auto werden inbrekerswerktuigen en een behoorlijke hoeveelheid gereedschap aangetroffen. De drie werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Tijdens het onderzoek werd besloten om het huis van de 36-jarige te doorzoeken. In de woning en in de garage van de man werd een aanzienlijke hoeveelheid gereedschap aangetroffen, bestaande uit elektrisch gereedschap, schuurapparatuur, pneumatisch gereedschap, handgereedschap en vele andere goederen. Tevens werd er een aanhanger met hierin een zware hogedrukreiniger aangetroffen.

Op vordering van de officier van justitie, heeft de rechter-commissaris de 36-jarige in bewaring gesteld. De twee 27-jarige mannen mochten na verhoor en een proces-verbaal het politiebureau weer verlaten.

Een deel van het gestolen gereedschap is inmiddels weer retour gegaan richting de rechtmatige eigenaren. Maar van een groot deel van de goederen is de politie nog op zoek naar de eigenaar. Vermoedelijk zijn de goederen gestolen bij bedrijven in zuidwest Fryslân. Vanavond, dinsdag 14 oktober, worden in de programma’s Dader Gezocht (GPTV) en Plysjepost (Omrop Fryslân) aandacht besteed aan deze zaak.
(bron: 112 Post)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57