Politie en Mobiele Eenheid zoeken naar vermiste schaatser

31-12-2008 19:45

Reportage 1 http://www.112fryslan.nl/?node=2&newsid=2939
Reportage 2 http://www.zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c4965526e673d3d&playzideo...
Reportage 3 http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/23554/Politie_en_ME_vervolgen_zoektocht.html

Ryptsjerk - De politie heeft dinsdagmiddag een grote zoekactie opgestart naar de vermiste Philip Arthur Koekoek, roepnaam Flip, van 58 jaar uit Woerden.

De man was maandag naar Fryslân gereden om te gaan schaatsen. Hij had de nacht doorgebracht bij kennissen en was vervolgens dinsdagochtend met zijn auto naar de Ryptsjerksterpolder gereden. `s Ochtends had de familie nog telefonisch contact gehad met de 58-jarige man. Toen de man aan het einde van de middag nog steeds niet was gearriveerd bij zijn kennissen werd de politie gewaarschuwd. De familie had inmiddels diverse malen geprobeerd om telefonisch contact te krijgen met de man. De telefoon werd echter niet opgenomen. De politie begon daarop een grote zoekactie. Al snel werd de auto van de man gevonden bij een parkeerplaats aan de Westerdijk in Ryptsjerk. Met behulp van een warmtebeeldcamera hebben agenten vervolgens een deel van de Ryptsjerksterpolder doorzocht. Vanwege het slecht zicht en het onbetrouwbare ijs moest deze zoektocht worden gestaakt. Later op de avond kregen de agenten ondersteuning van een helikopter van de Luchtmacht. De bemanning van de SAR-heli zocht met onder andere een zoeklicht naar de vermiste man. De 58-jarige werd echter niet aangetroffen. De helikopter moest na anderhalf uur zoeken terugkeren naar de vliegbasis in Leeuwarden omdat de brandstof opraakte. Omstreeks 23.00 uur werd de zoekactie gestaakt. In de loop van vandaag, woensdag, hervat de politie de zoektocht. Hiervoor wordt onder andere de Mobiele Eenheid ingezet.

Het signalement van de heer Koekoek is als volgt: 1,80 meter lang, smal postuur, grijs kort haar en een grijze snor. De man droeg een blauwe schaatsbroek, een donker blauw trainingsjack met een roze print. Mogelijk draagt hij een rode rugzak. Heeft u informatie over deze vermissing bel met de politie via 0900 – 8844.

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57