Wateroverlast in restaurant door gesprongen waterleiding

03-01-2009 17:13

Reportage 1 http://www.radionof.nl/nieuws/wateroverlast-in-restaurant-nijenstein-buitenpost

Buitenpost - Vrijdag is in Restaurant Nijenstein aan de Voorstraat te Buitenpost voor duizenden euro’s schade ontstaan door een gesprongen waterleiding. Het restaurant is kortgelden gesloten en de verwarming was uitgezet. Zeer waarschijnlijk is door de vorst de waterleiding op de bovenverdieping bevroren en vervolgens gesprongen. Nadat donderdag de buitentemperatuur boven nul uitkwam, ontdooide het water in de leiding, waarna er overvloedig water uitspoot.

Nadat de bovenverdieping en de begane grond blank was komen te staan, zocht het water een weg naar buiten. Via de buitendeur en raamkozijnen kwam het water op straat terecht. Voorbijgangers bemerkten vrijdagavond rond 18.30 uur het water op en alarmeerden de politie. Ook kwam de brandweer van Buitenpost ter plaatse om de hoofdkraan op te sporen en af te sluiten.

Nadat er geen contact kon worden gemaakt met de eigenaar werd besloten de deur te forceren met een stormram. De deur bleek degelijk te zijn afgesloten, gezien het forceren niet gemakkelijk ging. Uiteindelijk lukte het en werd de lekkage gestopt door de hoofdkraan dicht te draaien.

De schade in het restaurant is groot. Een groot deel van de zijvleugel van het voormalig gemeentehuis was blank komen te staan. Het water kwam door het plafond en trap naar beneden. Hoe groot de schade is zal nog moeten blijken, maar zeker voor enkele duizenden euro’s. Medewerkers van de gemeente Achtkarspelen hebben zout op straat gestrooid om gladheid door bevroren water te voorkomen. (bron: Radio Noordoost-Friesland)

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57