Auto op de kop in het water bij Lopik

07-01-2009 07:57

Reportage 1 http://www.112-lekstroom.nl/index.php?option=com_rsgallery2&page=slidesho...

Lopik - Een automobiliste raakte op maandagmiddag 5 januari met haar auto te water. Door een heldhaftige passant werd zij uit de op de kop liggende auto gered. Haar hondje werd niet meer aangetroffen. Rond 15.50 uur reed een 45-jarige automobiliste uit Schoonhoven over de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Schoonhoven en gaande in de richting van Lopik. Vermoedelijk door een black-out raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt, reed de linkerberm in en belandde met de auto op de kop in een sloot. Daarbij bleef alleen de achteras van de auto boven water.

Een 39-jarige man uit Schoonhoven reed met zijn busje over dezelfde weg. Hij zag de auto op de kop in de sloot liggen, bedacht zich geen moment, stopte en rende naar de auto toe. Hij sprong direct in het water, wist de automobiliste uit haar benarde positie te bevrijden en op het droge te brengen. Met behulp van nog twee gestopte passanten tilden zij het slachtoffer in het busje van de 49-jarige Schoonhovenaar, om verdere afkoeling tegen te gaan.

De politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Omdat ook een Jack Russel in de auto moest zitten, ging een duikteam van de brandweer te water. Het hondje werd echter niet meer aangetroffen.

Het slachtoffer werd per ambulance naar het Sint Atoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Omdat zij water e.d. in haar longen had gekregen, werd zij daar opgenomen.

Een agent nam in de avond contact met de 49-jarige Schoonhovenaar op. Hij vertelde zich na het nemen van een warme douche, weer helemaal goed te voelen. (bron: 112 lekstroom)

12 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57