Aanhoudingen na gewelddadige gewapende overval

20-03-2009 20:48

Reportage 1 http://www.mgkmedia.nl/index2.php/2009/03/19/overvallers-na-schietpartij-aang...

Warmenhuizen - Donderdagavond 19 maart werd er rond 21.30 uur een gewapende overval gepleegd op een woning aan het Wagenplein in Warmenhuizen door zes mannen. De vrouw des huizes was op dat moment thuis met haar twee zoons en haar moeder. De vrouw werd samen met één van haar zoons vastgebonden en in een ruimte in de woning opgesloten. De moeder van de vrouw wist twee van de overvallers mee naar haar nabij gelegen woning te lokken. Daar werd zij bedreigd met een vuurwapen en meerdere malen geslagen.

De daders namen haar hierna mee terug naar de eerste woning, waar zij ook vastgebonden werd en opgesloten in dezelfde ruimte als haar dochter en kleinzoon. De andere zoon werd gedurende de overval mishandeld en bedreigd. De overvallers namen geld en sieraden mee en vluchtten met de auto. De verdachten werden in hun vluchtpoging onderschept door agenten van korpsen Zaanstreek -Waterland, Kennemerland en Noord-Holland Noord. De achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk konden de daders vlakbij de Zwarte Markt in Beverwijk worden aangehouden. Bij de aanhouding is door de politie geschoten. Twee verdachten werden hierbij geraakt. Het gaat hier om een 19-jarige Amsterdammer en een 19-jarige man uit Beverwijk. Zij worden voor hun verwonding behandeld in het ziekenhuis. De overige verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Zij zijn in de leeftijd van 18 tot 23 jaar en afkomstig uit Purmerend, Amsterdam en Heemskerk. De recherche van politie Noord-Holland Noord heeft de woningoverval in onderzoek. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het schietincident.

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57