Natuurbrand bij Exloo en Onstwedde

25-04-2009 09:35

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/5879/

Exloo - Vrijdagmiddag rond 14:20 uur werd de brandweer van de gemeente Borger-Odoorn post 2e Exloermond gealarmeerd voor een natuurbrand aan het Zuideinde in Exloo.

Het duurde niet lang voordat ook de post Borger werd gealarmeerd voor middelbrand. En later is er opgeschaald naar grote brand. Een groot stuk natuurgebied is ten prooi gevallen aan de vlammen. Deze brand is bestreden door de brandweer korpsen van 2e Exloermond, Borger, Emmen, Assen en voor logistieke ondersteuning waren er voertuigen van brandweer Hoogeveen en Havelte. Ook waren er medewerkers van Staatsbosbeheer aanwezig, en kreeg de brandweer hulp van tractoren met giertanks. Tijdens de brandbestrijding is de weg afgesloten voor het verkeer. De brand werd rond 15:40 terug afgeschaald van grote brand naar middelbrand.

Onstwedde - Vrijdagavond rond 18:45 uur werd de brandweer van Vlagtwedde gealarmeerd voor een prioriteit 2 melding, dit betrof een bos/heidebrand aan de Hardingestraat in Onstwedde.

Het bleek te gaan om een kleine brand in een klein bosperceeltje. De brandweer van Valgtwedde heeft deze brand bestreden met twee stralen hogedruk en een aantal vuurzwepen. Men had de brand vrij snel onder controle.(bron: 112 Groningen)

10 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57