Hennepkwekerij ontdekt na grote brand Twijzel

29-06-2009 18:32

Reportage 1 http://picasaweb.google.nl/112marum/Twijzel2962009#
Reportage 2 http://www.hvnieuws.nl/index.php?action=1&id=1284
Reportage 3 http://www.radionof.nl/?page=42&album=1836
Reportage 4 http://www.flitsnieuws.nl/nieuws/?content=detail&id=6785f
Reportage 5 http://www.112fryslan.nl/news/3702

Twijzel - Een uitslaande brand heeft maandagmorgen het pand van Sierk Idsardi vloeren & wonen verwoest.

De melding kwam binnen om 6 uur, er woedde een uitslaande brand in het bedrijf aan de Optwizel. Er werd opgeschaald naar "middelbrand" zodat het korps van Buitenpost assistentie kreeg van brandweer Drogeham. Na een uur hadden beide korpsen het vuur in de voormalige supermarkt geblust en rukten in.

Om 10:39 werd het korps van Buitenpost weer gealarmeerd ; het hele pand stond nu van voor tot achteren in brand. Er werd opgeschaald naar "grote brand" waarop de korpsen van Drogeham, Zwaagwesteinde en Dokkum assistentie kwamen verlenen. Het korps van Dokkum zorgde ook voor een hoogwerker voor bluswerk van bovenaf.

De rookontwikkeling was tot in de verre omtrek te zien. Door de grote hitte knapten de ramen van de naastgelegen occasionzaak, diverse voertuigen voor het pand kwamen onder het roet te zitten of liepen schade op doordat de plastic delen van de auto smolten.

Tijdens het bluswerk werd naast het brandende pand een hennepkwekerij in een houten schuur ontdekt. De doorgaande weg door Twijzel was door de politie afgesloten voor alle verkeer. (bron: 112 Fryslan)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57