75 boetes bij controle op A7 bij Nieuweschans

02-10-2009 14:03

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/7073/75-boetes-bij-controle-op-a7...
Reportage 2 http://zideo.nl/zideomediaplayer.php?zideo=6c496957&playzideo=6b344b5a6f5...

Nieuweschans - Nieuweschans - Bij een verkeersactie op de A7 bij Nieuweschans zijn donderdagavond en –nacht 890 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 75 overtredingen geconstateerd.

De controles vonden plaats zowel vanuit als naar Duitsland. Bij de actie werkten Regiopolitie Groningen, KLPD, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en de Douane samen. De Nederlandse instanties kregen daarbij ondersteuning van de Duitse politie.

Alcohol en drugs

De betrokken instanties controleerden langsrijdende voertuigen op diverse aspecten. Iedere bestuurder moest een alcoholtest ondergaan. Eén bestuurder was onder invloed. Ook werd in bepaalde auto’s gekeken of er drugs werden vervoerd. Zo werd een hond ingezet om naar drugs te speuren. In een aantal gevallen werden gebruikershoeveelheden softdrugs aangetroffen. Een persoon had 15 gram bij zich.

Juiste papieren:

Bij de controle controleerden de instanties ook op de aanwezigheid van juiste papieren. Dit varieerde van rijbewijzen en identiteitsbewijzen tot het gebruik van het Eurovignet. Een Engelsman die vanuit Duitsland de grens over ging, werd bij de controle aangehouden omdat hij in Nederland werd gezocht vanwege een openstaande boete.

Vrachtwagens en bussen:

Behalve personenauto’s werden in totaal ook 58 vrachtwagens en bussen onder de loep genomen.

Twee bestuurders zaten te lang achter het stuur en werden verplicht rust te nemen. Eén vrachtwagencombinatie was te zwaar beladen. Bij een andere combinatie bleek de rem van de aanhanger niet te werken. Bij een noodstop zou dit tot ernstige gevolgen kunnen leiden. (Bron: 112 Groningen)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57