Grote brand in voormalig wokcentrum te Ommen

18-10-2009 20:40

Reportage 1 http://www.regiosalland.nl/2009/10/17/grote-brand-in-voormalig-wokcentrum-te-...
Reportage 2 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/7212/nu-op-112nederland-nl--grote...

Ommen - OMMEN – Tegen tien voor half drie in de middag is er brand uitgebroken in een voormalig wokcentrum in Ommen. De brandweer was lange tijd druk bezig met het blussen van de brand. In de verre omgeving waren dikke rookwolken te zien.

Zaterdagmiddag heeft er brand gewoed in het voormalig wokrestaurant en de bijbehorende woning aan de Schurinkstraat in Ommen. De brand is rond 14.20 uur ontstaan in de woning. De brandweer is meteen gestart met blussen. In verband met de rookontwikkeling heeft de politie uit voorzorg in het gebied waar de rook neerdaalde het advies gegeven ramen en deuren te sluiten. Rond 18.30 uur was de brandweer de brand meester. De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Tijdens de rookontwikkeling heeft de brandweer in het gebied metingen verricht naar koolmonoxide en zwaveldioxide. Deze stoffen zijn niet aangetroffen. In het pand was een beperkte hoeveelheid asbest aanwezig. De brandweer heeft in het gebied gezocht naar asbestdeeltjes. Deze deeltjes zijn alleen aangetroffen in de directe omgeving van het pand. Dit terrein is daarom tot nader bericht afgezet. De gemeente laat dit weekend nog onderzoek verrichten of er schadelijke roetdeeltjes in het gebied zijn neergekomen. Hiervoor is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld.

Klachten door rookontwikkeling?
Inwoners en winkelend publiek die klachten hebben gekregen waarvan ze denken dat dit door de rook is veroorzaakt wordt geadviseerd contact op te nemen met hun huisarts.

Informatienummer geopend
De loco-burgemeester van de gemeente Ommen heeft zaterdagavond de bewoners van het gebied waar de meeste rookontwikkeling plaatsvond per brief op de hoogte gebracht. Daarnaast is er een informatienummer geopend. Mensen met vragen over de brand kunnen bellen met de gemeente Ommen, via telefoonnummer 0529-459258. Dit kan vanavond tot 22.00 uur en op zondagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur. (Bron: Regio Salland)

14 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57