Dirk Post werd doodgeknuppeld

22-11-2009 18:53

Reportage 1 http://www.112emmeloord.com/index.php?option=com_content&view=article...

Urk - Urk - De moord op de 14-jarige scholier Dirk Post heeft alle kenmerken van een crime passionnel, gepleegd door scholieren. Het slachtoffer was hevig verliefd op het meisje op wie ook de jonge hoofdverdachte van de moord verliefd is. De politie arresteerde vrijdagavond Dirks voormalige vriend, de 15-jarige Jaap van der H. uit Urk. Hij is hoofdverdachte. Enkele uren eerder was in Lelystad de 13-jarige Jelle Pieter R. uit Urk gearresteerd. Hij was mogelijk 'als hulpje' aanwezig bij de dood van de scholier. In de ouderlijke woningen van beide tieners heeft de politie vrijdag langdurig onderzoek gedaan.

Gisteravond werd ook nog een 12-jarige jongen aangehouden, vanwege betrokkenheid. Ook hij was een vriend. Jaap van der H. had bij vrienden aangekondigd dat hij "Dirk ging vermoorden", nadat zijn rivaal uit was gegaan met het meisje. Beiden waren jarenlang zeer goed bevriend, maar hadden sinds enkele weken ruzie. De scholier Dirk Post werd eerder deze week dood aangetroffen in het Urkerbos. Zijn hoofd was ernstig toegetakeld, vermoedelijk door slagen met een honkbalknuppel. Voor zover bekend, kende ons land nooit een crime passionnel met jongere daders. Beiden waren hopeloos verliefd op de knappe 14-jarige Nellie.

De 13- en 15-jarige verdachten van betrokkenheid bij de moord op Dirk Post werden aangehouden op aanwijzing van een medescholier, Jan Willem R. Hij zag het drietal op de dag van de vermissing het bos in gaan. Alle hoofdrolspelers behoren tot hetzelfde vriendennetwerk.

De politie onderzoekt ook nog de relatie van Nellie met de Marokkaanse Abdil uit Emmeloord. Tijdens deze relatie ging zij uit met het slachtoffer Dirk Post.

De moeder van Jaap van der H. stelde gisteren dat haar zoon langdurig is ondervraagd op het politiebureau in Almere, in bijzijn van een advocaat. "Ze hebben hier tot twee uur 's nachts huiszoeking gedaan. Alle telefoons, een computer en zelfs de spelcomputers van de kleintjes zijn meegenomen", zegt de moeder, bijgestaan door een oudere broer van Jaap, en omgeven door jongere kinderen.

"Ik weet niet wat er is gebeurd. Ik hoop dat hij er helemaal niet mee te maken heeft. Ik krijg geen informatie. Ik mocht ook niet bij de verhoren zijn." Haar zoon beschikte ook over een uitgebreide messenverzameling. Zijn broer: "Maar die heeft de politie niet meegenomen. Het slachtoffers is niet neergestoken." Volgens getuigen zou bij Jaap van der H. ook een knuppel in beslag zijn genomen. De moord werd gepleegd op korte afstand van het Berechia College, een middelbare school. Daar zat hoofdverdachte Jaap van der H. op school, net als zijn medeverdachte, de 13-jarige Jelle Pieter R., alsook de knappe Nellie.

Dirk ging sinds kort naar school in Emmeloord. Op de dag van zijn verdwijning, dinsdag, had hij nog een rittenkaart afgestempeld naar die plaats. Zijn lichaam werd woensdag gevonden in het Urker Bos door een wandelaar.

Slachtoffer, verdachten en getuige kennen elkaar van school, maar zijn ook verwoede skaters in het Juliana Park in Urk. Allen zijn bovendien zeer actief op de netwerksite Hyves. Zo schreef eerder genoemde Jan Willem: "Dirk rust zacht." Jaap van der H. tooide zich op internet met zijn alias "Manowar888". Medescholieren stellen dat zij wisten van de rivaliteit tussen het latere slachtoffer en Jaap. Dirk zou hem via een sms'je met de dood hebben bedreigd. Een medescholier: "Jaap zegt niet veel. Je weet niet wat je aan hem hebt."

Nellie stortte afgelopen week in, toen bleek dat haar ex-vriendje Jaap van der H. verdachte is van de moord op haar ex-vriendje Dirk Post. Het meisje zit in de tweede klas van het Berechia College en raakte zo geëmotioneerd dat de schoolleiding haar naar huis stuurde. (Bron: 112 Emmeloord)

9 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57