Passagiers gestrande veerboot met 'ongemakkelijke' kou

01-12-2010 14:19

Reportage 1 http://www.nu.nl/binnenland/2391770/temperatuur-omlaag-gestrande-veerboot-sch...

Schiermonnikoog - De passagiers van de gestrande veerboot bij Schiermonnikoog beginnen het stadium 'comfortabele temperatuur' te verlaten. De noodstroom is ingeschakeld, waardoor verwarming het niet meer doet. Ook warme dranken kunnen niet meer geschonken worden. Ouderen hebben dekens gekregen.

Directeur Ger van Langen van rederij Wagenborg meldt: 'De motoren kunnen niet draaien, omdat het schip aan de grond ligt. Het noodaggregaat heeft minder capaciteit, dus zal het wel iets kouder worden'

Ook de sfeer is veranderd. 'Iedereen heeft zijn jas aangetrokken, en er wordt niet meer zo veel gelachen als net. 'Dat meldt passagier Thom Verheul.

Er is geen sprake van paniek. De meeste passagiers lezen rustig een krantje, of zijn aan het kaarten. Een oudere man raakte woensdagochtend wel even in paniek, maar de kapitein van het schip kon hem kalmeren. Één van de passagiers wordt opgehaald met de helikopter. Hij heeft een hersentumor en moet dagelijks naar Groningen voor bestraling.

Op natuurlijker wijze kan het naar verwachting nog enkele uren duren voordat het schip verder kan. De Hurricane, een grote zeesleper is onderweg naar de boot. De boot gaat, samen met een andere sleepboot, proberen de veerboot weg te trekken.

Het bericht dat de sleepboot 'Hurricane' onderweg is naar de boot is als een kleine opluchting gekomen. De stemming op de boot is over het algemeen nog 'vrij goed' te noemen. De sleepboot moet er volgens de planning 15.00 uur zijn. Aldus een passagier tegenover het Dagblad van het Noorden.

8 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57