Overvallers rijden rond met slachtoffer Zuidwolde

08-12-2010 11:32

Reportage 1 http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/11753/overvallers-rijden-met-slac...

Zuidwolde - Een man uit Zuidwolde is dinsdagavond overvallen in zijn eigen woning. De man werd in zijn woning aan de Van Berumstraat in Zuidwolde rond 20.00 opgeschrikt door twee gemaskerde mannen. Zij dwongen bij de 57-jarige man in het huis naar binnen, en werd met vuurwapens bedreigd.

Ze reden daarna in een donkerkleurige Audi A4 naar een pinautomaat in Groningen. Dit pinautomaat staat bij een kantoorboekhandel. De overvaller pinde met het slachtoffer zijn pinpas een nog onbekend bedrag.

Daarna reden de overvallers met het slachtoffer terug naar de woning in Zuidwolde. De 57-jarige man werd daar opgesloten in een ruimte in zijn woning. Hij wist zichzelf na een tijdje te bevrijden, en belde de politie.

Die kwam met een arrestatieteam de woning in. Het was namelijk niet duidelijk of de overvallers nog ter plaatse waren. De woning werd tegelijkertijd omsingeld. De overvallers werden niet in het pand aangetroffen.

De 57-jarige Zuidwoldenaar kon signalementen uitgeven van beide daders.
Dader 1 had een blanke huidskleur. Hij was ongeveer 1 meter 90 lang. De dader sprak accentloos en duidelijk Nederlands. Hij droeg zware donkerbruine schoenen met een dikke rubberen zool. Daarboven droeg hij een donkerblauwe spijkerbroek en een jas die tot net over heuplengte liep. Hij had handschoenen met een groen patroon aan,
Dader 2 was ook blank, en ongeveer 1 meter 70 lang. Hij sprak onduidelijk. Hij had lichte, mogelijk beige of vuile effen gympen. Hij had een lichtblauwe spijkerbroek aan, en een korte bruine jas aan. De jas liep tot op de heup. Ook hij droeg handschoenen.

Heeft u de auto, het pinnen, of de verdachten gezien, of denkt u iets te weten, bel dan 0900-8844 voor het nationale nummer van de politie. Meldt u het liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

13 jaar geleden

Overvallers rijden rond met slachtoffer Zuidwolde Bron:http://www.112groningen.nlAdd to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57