Zeer grote brand Chemie-Pack Moerdijk

05-01-2011 14:36


Moerdijk - In het chemicaliënbedrijf Chemie-Pack in Moerdijk is woensdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. De brand is werd rond 14:30 ontdekt, en werd direct gemeld als zeer grote brand.

De politie Midden-West Brabant meldde dat er vooralsnog geen gewonden zijn gevallen. 4 Minuten na de eerste melding werd de brandmelding al opgeschaald naar GRIP 2. Waarschijnlijk omdat er met chemicaliën gewerkt wordt, en er kans is op explosies, is de brandweer met groot materieel uitgeroepen.

Er zijn 17 brandweerkorpsen onderweg, waaronder de brandweer van Breda, die met groot materieel komt om te assisteren bij de brand. Omwonenden melde massale rookontwikkeling.

In de regio Dordrecht is het luchtalarm geactiveerd. Omwonenden worden geadviseerd de ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. De brandweer heeft duidelijk gemaakt dat er levensbedreigende stoffen in de lucht hangen. Ook meldde de brandweer tegenover een kinderdagverblijf dat sommige sirenes in de gemeente Dordrecht hebben gefaald. De brandweer neemt tijdelijk een stapje terug na enkele grote steekvlammen vanuit het bedrijf.

Ook zijn enkele explosies gehoord.

GRIP 4 is afgekondigd. Dat betekend dat het nationaal crisiscentrum ingeschakeld wordt. Het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC) is in werking gesteld.

In het gebouw ligt 400.000 liter K13 opgeslagen. K13 is een zwaar kankerverwekkend middel.
(Foto 1 en 2 door @ka_u_tee via Twitter)
(Foto 3 door @GJP1983 via Twitter)


13 jaar geleden

Zeer grote brand Chemie-Pack MoerdijkAdd to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57