REPORT: Inbraakgolf Goeree-Overflakkee slaat nu ook op winkels

02-02-2011 21:30


Middelharnis - Al geruime tijd wordt het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee geteisterd door een reeks inbraken.

Wat begon met enkele kleine gevallen in de dorpen Ooltgensplaat en Den Bommel, excaleert nu over andere dorpen op het eiland.

Enkele weken geleden hoorde een bewoonster glasgerinkel in de nabije buurt. Zij vermoedde niets verdachts totdat later de politie aanbelden in verband met een buurtonderzoek naar aanleiding van een inbraak.

Vorige week werd voor het eerst ook een winkel geplundert. Drie dieven maakten aan zo'n €5000 buit aan tabakswaren in een tabakswinkeltje op winkelcentrum D'n Diek in Middelharnis. Op videobeelden van lokale nieuwswebsite iGO is één van de daders herkenbaar vanwege het niet dragen van een bivakmuts.

Op de nacht van dinsdag 1 maart op woensdag 2 maart 2010 werd er wederom ingebroken in een winkel. Dieven zouden ruim drie uur bezig zijn geweest bij de inbraak van supermarkt Albert Heijn in Sommelsdijk. Ook hier werd buit gemaakt op tabakswaren.

Of deze laatste twee inbraken te verwijzen is naar de inbraakgolf bij woningen kan nog niet worden bevestigd. Ook kan nog niet worden vastgesteld of de twee inbraken om tabakswaren een verband hebben.

11 jaar geleden
Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57