Aanslag op gemeentehuis Waalre

18-07-2012 10:07

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/aanslag-op-gemeentehuis-waalre/IWIlgr!OWhdEX...

Waalre -



Zeer grote brand gemeentehuis Waalre na aanslag met auto's

Het gemeentehuis van Waalre is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig afgebrand ten gevolge van een aanslag. De brand brak kort na 03.00 uur uit nadat twee auto's tegen het pand waren gereden, laat een woordvoerder van de politie weten. De politie gaat ervan uit dat er opzet in het spel is.



De auto's ramden twee verschillende ingangen van het pand, waarna het vuur snel om zich heen greep. De brandweer rukte massaal uit maar kon niet voorkomen dat het raadhuis voor een groot deel in vlammen op ging. Het monumentale gebouw, dat uit een nieuw en een oud deel bestaat, moet volgens de gemeente als verloren worden beschouwd. De politie beschrijft de schade als 'enorm'.



De brand is onder controle. De brandweer heeft rond 09.30 uur het sein brand meester gegeven. Volgens de politie is het nog niet veilig om het pand te betreden. Bij de brand zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Ook zijn er geen mensen gewond geraakt.



De politie is direct na de brand op zoek gegaan naar de bestuurders van de voertuigen waarmee het pand is geramd. In de omgeving van het gemeentehuis werden echter geen verdachten gevonden. Het sporenonderzoek start als de brandweer klaar is met blussen. Het nablussen gaat vermoedelijk nog uren duren.



Locoburgemeester Ton Bonouvrié, die burgemeester Henri de Wijkerslooth wegens vakantie vervangt, reageert aangeslagen. "Dit is een heel ernstige situatie, dit grijpt me aan. Dit doet pijn, het is heel triest", zegt hij tegen Omroep Brabant. Op het gemeentehuis in Waalre werken 130 mensen.



De gemeente zoekt naar oplossingen om de dienstverlening aan inwoners zo snel mogelijk te herstellen. Vanwege de brand is de stroom in het gebied rondom het gemeentehuis uitgeschakeld. De gemeente heeft voor een noodstroomvoorziening gezorgd.



11 jaar geleden

Aanslag op gemeentehuis Waalre



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57