Kakkerlakkenplaag in Etten-Leur niet onder controle

20-08-2012 16:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/kakkerlakkenplaag-in-etten-leur-niet-onder-c...

Etten-Leur -



De kakkerlakkenplaag in Etten-Leur is nog steeds niet onder controle, meldt de gemeente maandagmiddag. Ongediertebestrijders hebben in een gebied van honderd bij honderd meter bij de Hubertuslaan en de Gildebroederstraat 145 lijmvallen geplaatst. Daarmee zijn al insecten gevangen, maar een goed beeld over het aantal kakkerlakken in het gebied is er nog niet.



Volgens de gemeente verspreiden kakkerlakken zich niet over een groot gebied. Daarom werd in eerste instantie gekeken naar het gebied van een hectare rondom de locatie waar de beestjes werden gevonden. Wel wordt in de gaten gehouden dat ze niet ontkomen. Bewoners van Etten-Leur die kakkerlakken in of rond hun woning vinden wordt gevraagd de gemeente te bellen.



De kakkerlakken werden zaterdagavond aangetroffen. Er bleken zeker honderden van de insecten rond te krioelen op straat. De brandweer ging ze direct met vuur te lijf.



De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat ervan uit dat het om boskakkerlakken gaat, en niet om een uitheemse soort, zoals eerst even werd gedacht. De politie vermoedt dat iemand ze in de bosjes aan de Gildebroederstraat heeft gedumpt.



Omdat kakkerlakken bacteriën en schimmels kunnen dragen worden ze vernietigd. Behalve met de lijmvallen worden ze met vuur bestreden. Doodtrappen is niet handig, omdat uit de eitjes die daarbij vrij kunnen komen nieuwe kakkerlakken kunnen komen.



11 jaar geleden

Kakkerlakkenplaag in Etten-Leur niet onder controle



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57