Greenpeace legt ruim 50 tankstations Shell in Nederland stil

14-09-2012 09:47

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/greenpeace-legt-ruim-50-tankstations-shell-i...

Amersfoort -



Onder meer op tankstations bij Breukelen, Rotterdam, Amsterdam en Amersfoort voorkomen tientallen actievoerders sinds vrijdagochtend 04.00 uur dat automobilisten benzine en diesel kunnen kopen

Greenpeace heeft vrijdagochtend zo'n zeventig tankstations van Shell in Nederland stilgelegd. Tanken op de stations is daar niet mogelijk. De milieubeweging is boos over olieboringen in het Noordpoolgebied waar Shell zondag mee is gestart.



Onder meer op tankstations bij Breukelen, Rotterdam, Amsterdam en Amersfoort voorkomen tientallen actievoerders sinds vrijdagochtend 04.00 uur dat automobilisten benzine en diesel kunnen kopen. Tankslangen zijn samengebonden en afgesloten met hangsloten. De winkels bij tankstations blijven wel gewoon open.



De actievoerders delen flyers uit aan getroffen automobilisten over de effecten van de boringen van Shell. Volgens Greenpeace is het 'volstrekt onverantwoordelijk dat Shell de Noordpool op het spel wil zetten voor amper drie jaar extra olie'. De boringen kunnen volgens Greenpeace 'desastreus' uitpakken in het kwetsbare gebied.



Rond 08.00 uur liet een woordvoerder van Greenpeace weten dat inmiddels 71 tankstations waren geblokkeerd. "Het is de bedoeling vandaag zoveel mogelijk tankstations van Shell stil te leggen." De brandweer heeft een aantal plekken de acties ongedaan gemaakt door de sloten door te knippen, laat de woordvoerder verder weten. Naar verwachting duurt de bezetting van de tankstations nog de hele dag.



De politie Haaglanden laat weten vier actievoerders te hebben aangehouden voor vernieling. Hoeveel aanhoudingen er landelijk zijn verricht is niet bekend.



11 jaar geleden

Greenpeace legt ruim 50 tankstations Shell in Nederland stil



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57