Hond steekt huis in brand in Nuland

20-09-2012 10:32

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/hond-steekt-huis-in-brand-in-nuland/SrZlit!l...

Heeseind -



Een hond heeft vanmorgen brand veroorzaakt in een huis in Nuland. De witte Leonberger kauwde op een aansteker, waarna een stapeltje kranten vlam vatte. De kleine brand heeft vooral rookschade aangericht. De hond was zwartgeblakerd, maar niet gewond. De bewoonster van het huis had alleen wat rook ingeademd, dat meldt Omroep Brabant. De brandweer van Nuland beseft dat het een opmerkelijke oorzaak is, maar ziet geen andere mogelijkheid. Brandweermannen troffen namelijk een keukenaansteker aan op de grond, die helemaal kapotgekauwd was. "Er was geen andere ontstekingsbron in de buurt", zegt brandweercommandant Peter Teunissen tegen de omroep.



Bij het huis is een hondenkennel gevestigd. De grote witte hond die het vuurtje had gestookt, is zwartgeblakerd van de rook bij vier soortgenoten gezet. De bewoonster van het huis had rook ingeademd en is onderzocht door toegesnelde ambulancepersoneel. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.



De brand is volgens brandweercommandant Teunissen ontstaan in een ruimte waar de hond kon overnachten. Op de grond lagen kranten waar de viervoeter z'n behoefte op kon doen. De brandstichter gebruikte een langwerpige keukenaansteker met drukknop.



Omdat de brand geen erstige gevolgen had, vonden brandweermannen het geoorloofd gelijk al grapjes te maken. "De hond zal wel Fikkie heten", zei Teunissen na afloop. Het vuur in het huis aan de Heeseind in Nuland is met een hogedrukspuit gedoofd. Er is vooral rookschade aan de binnenkant van het huis.



11 jaar geleden

Hond steekt huis in brand in Nuland



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57