De prijs van dierenliefde

02-10-2012 09:27

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/de-prijs-van-dierenliefde/SrZlja!WxHAavrpPMtd/

Dieren -



Geen land ter wereld heeft per inwoner zoveel huisdieren. We geven er veel geld voor uit.

De prijs van een puppy

Voor een jong katje of een puppy kun je zo weinig of veel geld uitgeven als je zelf wilt. Weinig als je langs familie of vrienden of het dierenasiel langsgaat. Evengoed ben je voor een pup uit het asiel minstens 100 euro kwijt. Nog steeds een fractie van het bedrag dat je moet neerleggen voor een rashond. Bij een rashond begint de teller rond de 500 euro te lopen, met uitschieters boven de 2000 euro. Voor kattenrassen gelden vergelijkbare prijskaartjes. Een hobby die je qua prijsniveau kunt vergelijken met het bezit van een tweedehands auto is de aanschaf van een eigen paard.



Eten en verzorging

In het eerste jaar lopen de kosten van een pup flink op. De eerste paar 100 euro ben je al kwijt aan inentingen, ontwormen, anti-vlooienmiddelen en bezoekjes aan de dierenarts. Daarnaast ben je geld kwijt voor voer, de puppytraining en hondenbelasting. Een kat is met een bedrag van 400 à 500 euro per jaar daarmee vergeleken een koopje. Als paardenliefhebber moet je de diepste zakken hebben, met onder andere verplichte bezoekjes van de tandarts en hoefsmid. Gemiddeld ben je rond de 1400 euro per jaar kwijt. Een bedrag dat valt fors hoger uitvalt als je het paard bij een manege of paardenpension stalt (stallingskosten: 75 tot 400 euro per maand).



Dierenarts

Het is natuurlijk niet het eerste waar je aan denk als je een nieuw huisdier neemt, maar Fikkie en Minoes kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen. Reken op een bedrag van tussen de 100 en 150 euro per jaar. Ook hier zijn paardenliefhebbers het duurste uit, met (beperkte) verzekeringen vanaf 100 euro per jaar. Het verstandig de voorwaarden goed te lezen.



11 jaar geleden

De prijs van dierenliefde



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57