Winschoten waakt

04-10-2012 16:02

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/winschoten-waakt/SrZljd!v7b82PLKgJ3zc/

Winschoten -



Weer werd in Winschoten brand gesticht. Burgers houden de wacht, maar de pyromaan is nog niet gepakt.

Wel een beetje eng zo’n loslopende brandstichter. Dat zegt horecaondernemer Heiko Tuin van Café Dommering in Winschoten. Samen met twee plaatsgenoten houdt hij de wacht in het centrum van het door een pyromaan geteisterde Winschoten. Zij konden niet voorkomen dat dinsdagnacht weer brand werd gesticht in de Groningse plaats. Het is voor de brandstichter niet te hopen dat hij de uitbater van Dommering tegen het lijf loopt, want dat is de sterkste man van Winschoten.



Tuins zaak is gevestigd aan het Marktplein, waar sinds gisteren een mobiele politiepost staat. Inwoners kunnen daar terecht met vragen of –liever- tips. Over de inzet en bereikbaarheid van brandweer, politie en gemeente is kroegbaas Tuin in elk geval goed te spreken.



Dinsdagnacht werd brand gesticht in een leegstaande woning aan de Hofstraatlaan. Dat was de zeventiende keer dat in Winschoten brand woedde sinds april. Volgens de politie is de brand via de brievenbus gesticht. “Een alerte buurtbewoner ontdekte de brand en heeft deze geblust, waardoor erger is voorkomen”, aldus de politie.



“De branden hebben al langere tijd de aandacht van de politie. Een speciaal rechercheteam heeft onder anderen beschikbare informatie geanalyseerd en getuigen gehoord”, meldde de politie gisteren. “Ook wordt beschikbaar beeldmateriaal bekeken. Daarnaast neemt de politie ook maatregelen die niet met het grote publiek gedeeld kunnen worden.”



Volgens Heiko Tuin gaan er in Winschoten geen geruchten over de identiteit van de mogelijke dader. “Nee, ook wij tasten totaal in het duister.” Ook vannacht hebben Heiko, enkele collega’s en waakzame buurtbewoners weer de wacht gehouden.

 



11 jaar geleden

Winschoten waakt



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57