Bram Moszkowicz uit het ambt gezet

30-10-2012 10:42

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/bram-moszkowicz-uit-het-ambt-gezet/SrZljD!E8...

Maastricht -



Moszkowicz gaat in hoger beroep tegen uitspraak van de Raad van Discipline om hem uit de advocatuur te zetten

De tuchtrechter heeft Bram Moszkowicz levenslang royement opgelegd. Hij heeft het aanzien van de advocatuur aangetast. De Raad van Discipline heeft hem daarmee strenger gestraft dan de de Orde van Advocaten had geëist



De orde was een zaak tegen Moszkowicz begonnen omdat hij de belangen van de advocatuur zou schenden door grote contante betalingen aan te nemen.



Moszkowicz heeft de integriteit van de advocatuur schade toegebracht, oordeelt de raad. Ook zou meermalen zijn gebleken dat hij de klachten niet serieus neemt. De raad vreest dat er geen verbetering optreedt omdat hij geen blijk zou geven van inzicht in zijn problemen. De betalingen kwamen aan het licht door een artikel in NRC Handelsblad. Daarin stond dat de Belastingdienst vanwege de betalingen onenigheid met Moszkowicz had.



"De klachten zijn ernstig en talrijk", concludeert de tuchtraad. Moszkowicz heeft "regels stelselmatig overtreden, de belangen van cliënten ernstig verwaarloosd en zich aan het wettelijk toezicht onttrokken". Voor de Raad van Discipline raken dit soort dingen ,,de kern van de advocatuur".



Bram Moszkowicz gaat in hoger beroep tegen uitspraak van de Raad van Discipline om hem uit de advocatuur te zetten. Dat zei zijn raadsman Gabriël Meijers dinsdag direct na de uitspraak.



De advocatenorde stelde een onderzoek in en besloot uiteindelijk een tuchtzaak aan te spannen. De orde zag geen omstandigheden die de grote contante betalingen rechtvaardigden. De advocaat had volgens de orde over de betalingen moeten overleggen.



11 jaar geleden

Bram Moszkowicz uit het ambt gezet



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57