Vorige uit de hand gelopen kickboksgala: Hoorn 2011

13-11-2012 06:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/vorige-uit-de-hand-gelopen-kickboksgala-hoor...

Hoogwoud -

Kickboksgala's lopen vaker uit de hand. Het laatste gala voor het drama in Zijtaart, was in Hoorn in 2011.



Een woordenwisseling in de ring zorgde voor een conflict. Wat een groot afscheid moest zijn van kickbokser Clyde Petres, mondde uit in een grote vechtpartij.



Stoelen, tafels en glazen vlogen door de lucht en er werden meerdere schoten gelost. Duizend mensen waren aanwezig, ook kinderen. Velen zijn door de paniek onder de voet gelopen.



Op Twitter gingen al snel geruchten dat er meerdere doden te betreuren waren. Uiteindelijk bleek een man zwaargewond naar het ziekenhuis te zijn overgebracht, diverse anderen hadden lichte verwondingen.



De gemeente Hoorn nam geen maatregelen om komende kickboksgala's te verbieden. Drie sportscholen, die geregeld gala's organiseren, besloten zelf twee jaar lang geen gala's meer in de Noord-Hollandse stad te houden.



Het eerstvolgende gala in de regio, na de vechtpartij in Hoorn, was in het vlakbij gelegen dorpje Hoogwoud. De burgemeester daar verleende een vergunning, op voorwaarde dat zijn maatregel gehandhaafd zou worden. Hij voerde een alcoholverbod in, naar aanleiding van de Hoornse vechtpartij. In de sportzaal mocht geen alcohol genuttigd worden.

11 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57