Zaak moord Marianne Vaatstra lijkt opgelost

19-11-2012 09:02

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/zaak-moord-marianne-vaatstra-lijkt-opgelost/...

Veenklooster -



De zaak Marianne Vaatstra lijkt opgelost. Zondagavond is op basis van een DNA-match een 44-jarige man aangehouden in verband met de moord op Marianne Vaatstra in 1999. Dat maakten het Openbaar Ministerie (OM), misdaadverslaggever Peter R. de Vries en vader Bauke Vaatstra maandagmorgen bekend. De 44-jarige man is volgens De Vries een blanke, Friese boer en woont in Oud Woude, ongeveer 2,5 kilometer van het weiland in Veenklooster waar het lichaam van Vaatstra werd gevonden. De man leverde zelf zijn DNA is tijdens een groot verwantschaponderzoek, dat afgelopen september en oktober werd gehouden.



Het OM bevestigde de aanhouding maandagochtend, maar wilde niet in details treden over de identiteit van de man. Later maandag zal in een persconferentie meer bekend worden gemaakt. De vader van de vermoorde Marianne is zondagavond laat door het Openbaar Ministerie (OM) en de politie ingelicht. "Er valt een last van ons af'', zegt een opgeluchte Bauke Vaatstra. "Ik heb de hele nacht niet geslapen. Het is geweldig nieuws."



Marianne Vaatstra was 16 jaar toen zij in mei 1999 werd verkracht en vermoord in het weiland in de buurt van het Friese dorp.



Bij de start van het DNA-verwantschapsonderzoek deed vader Vaatstra nog een emotionele oproep aan alle mannen die werden aangeschreven om mee te werken. "Dit is het laatste redmiddel om de moordenaar te vinden", zei hij medio september. Vaatstra heeft nu te horen gekregen dat het om "een heel goede match'' gaat. "We gaan er vanuit dat dit hem is."



De opgepakte man woont in de buurt van Veenklooster, waar het ontzielde lichaam van Marianne in 1999 in een weiland werd gevonden. Bauke Vaatstra zegt de man niet te kennen, maar zijn familie weet wel wie hij is. Vaatstra's kleinkinderen gaan naar dezelfde gymnastiekclub als de kinderen van de verdachte, aldus de vader van Marianne.



11 jaar geleden

Zaak moord Marianne Vaatstra lijkt opgelost



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57