Sneeuw zorgt voor files en aangepaste dienstregeling

06-12-2012 09:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/sneeuw-zorgt-voor-files-en-aangepaste-dienst...

Amersfoort -



De winterse buien zorgen voor extra drukte in de ochtendspits. De files zijn langer dan normaal, meldden de verkeersdiensten. Volgens de VerkeersInformatieDienst zijn bij Utrecht maatregelen genomen. Zo is op de A28 bij Utrecht de maximumsnelheid verlaagd. Ook zijn veel spitsstroken dicht. Vooral in Noord-Holland staan lange files. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten niet te vaak van rijstrook te wisselen.



Het hele land heeft last van de sneeuw en gladheid. Rond half negen stond er ongeveer 500 kilometer file. Automobilisten zijn gewaarschuwd en houden duidelijk meer afstand op de weg, constateert de ANWB. Mede daardoor zijn de files langer dan normaal.



De NS draait naar en in het Noord-Holland en op het traject Utrecht-Zwolle een aangepaste dienstregeling. Dat verloopt goed, aldus een woordvoerder. Er zijn hier en daar wat kleine probleempjes, zoals een wisselstoring op het traject Amersfoort naar Deventer. Het aangepaste spoorboekje loopt tot het middaguur.



Ook veel overlast in de noordelijke provincies. De politie noteerde minstens tien ongelukken doordat auto's en vrachtwagens als gevolg van gladheid van de weg schoven. Het bleef voor zover bekend bij blikschade; persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Op de A28 en A7 wordt soms stapvoets gereden en met name rond Groningen, Heerenveen en Assen staan lange files van soms bijna 20 kilometer.



Tientallen sneeuw- en strooiploegen zijn sinds de afgelopen nacht in touw om de wegen begaanbaar te maken en te houden. Omdat de kans op sneeuwbuien aanhoudt en de temperatuur onder nul ligt, blijft het volgens Rijkswaterstaat glad. Dat is niet alleen op lokale wegen het geval, maar ook op de snelwegen.



11 jaar geleden

Sneeuw zorgt voor files en aangepaste dienstregeling



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57