Brand in intercity trein tussen Utrecht en Schiphol: drie jongens aangehouden

02-01-2013 15:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/brand-in-intercity-trein-tussen-utrecht-en-s...

Duivendrecht -



In een intercity van Utrecht naar Schiphol is brand uitgebroken. De dubbeldekker staat stil ter hoogte van Nieuwersluis, tussen de stations van Breukelen en Abcoude. De brand ontstond in het achterste deel van de trein, die om 13.28 uit Utrecht was vertrokken. Rond 14.00 uur was het vuur nog niet geblust, aldus de zegsvrouw. Uit omliggende plaatsen trekken brandweerkorpsen naar de trein. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Reizigers werden opgeroepen de trein te verlaten. Ook was er hevige rookontwikkeling meldt een ooggetuige die in de trein zat. 



Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond. 
De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.



NS meldt op haar website: Tussen Breukelen en Abcoude rijden geen treinen door een defecte trein. Houdt u rekening met een extra reistijd van 30 - 60 min. De verstoring is naar verwachting rond 16:00 uur verholpen. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Duivendrecht/Schiphol reizen via Hilversum.



11 jaar geleden

Brand in intercity trein tussen Utrecht en Schiphol: drie jongens aangehouden



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57