Grote overlast door brandend treinstel

03-01-2013 08:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/grote-overlast-door-brandend-treinstel/SrZma...

Loenersloot -







Urenlang lag het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam stil. Brand in een treinstel zorgde voor veel hinder op dit zeer drukke traject.

Het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam kwam gisteren tijdens de spits weer op gang. Rond 17.00 uur werd het treinstel waarin ’s middags brand was ontstaan weggesleept en konden er weer treinen gaan rijden op een van de drukste trajecten van Nederland. Na 18.00 uur kon geleidelijk de gebruikelijke dienstregeling worden hervat. Reizigers kregen te maken met vertragingen die opliepen tot ruim een uur.



Drie mannen zijn aangehouden op verdenking van brandstichting in een trein die op weg was van Utrecht naar Schiphol. De jongens zouden op het balkon hebben gezeten, vlakbij de plek waar de brand uitbrak. Mogelijk hebben zij vuurwerk afgestoken. Dat vermoeden bestaat omdat er een knal is gehoord even voordat de brand ontstond. Het gaat om twee mannen van 22 en een van 21 jaar uit Nieuwegein. Op Twitter wordt de drie mogelijke schuldigen allerlei verschrikkelijks toegewenst. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden.



Een van de verdachten heeft overigens vlak voor zijn aanhouding nog gebeld met regionale zender RTV Utrecht. In dat gesprek vertelt hij dat hij een zijn twee vrienden andere passagiers hebben geholpen de trein te verlaten. Op de vraag of hij iets weet van de oorzaak van de brand zegt de verdachte: “Nee, ik heb geen flauw idee. Ik heb het nog wel gevraagd aan politie en brandweer.”



Rond 13.45 uur brak brand uit in het derde rijtuig. Op dat moment zaten er zo’n negentig mensen in de trein. Die konden allemaal veilig de dubbeldekker verlaten, toen de trein was stilgezet langs het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van het Utrechtse Loenersloot. Rond 15.00 uur was de brand, die gepaard ging met een forse rookontwikkeling, geblust.



Duizenden reizigers moesten tussen 13.45 en 17.00 uur omreizen of met bussen worden vervoerd. Vanaf 17.00 uur konden de eerste treinen weer rijden en aan het begin van de avond werd de gebruikelijke dienstregeling hervat.



11 jaar geleden

Grote overlast door brandend treinstel



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57