Kleiweg opgeschrikt door explosie woning

09-01-2013 05:07

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/kleiweg-opgeschrikt-door-explosie-woning/SrZ...

Echt -



Een 37-jarige man is gisterochtend zwaargewond geraakt door een gasexplosie in zijn woning aan de Kleiweg. De buurt is geschokt door het voorval.

“Het was een enorme klap en we zaten direct recht overeind.” Nog nauwelijks bekomen van de schrik vertelt een buurman van een pand aan de Kleiweg zijn verhaal. Door een vermoedelijke gasexplosie raakte zijn 37-jarige buurman gisterochtend zwaargewond. Hij is met brandwonden over zijn hele lijf opgenomen in het brandwondencentrum.



“Het was echt een keiharde gil van die man en we zagen hem wegrennen toen we de gordijnen openschoven”, vertelt een andere buurvrouw. “Het was vreselijk om te zien.” De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de brand te blussen, maar konden niet voorkomen dat de woning in zijn geheel uitbrandde. De politie deed in de loop van de middag onderzoek in de woning naar onder meer bloed dat in het trappenhuis werd aangetroffen. De man werd in eerste instantie aangehouden, maar uit een kort gesprek in het ziekenhuis bleek dat het vermoedelijk een ongeval is geweest, aldus de politie.



Door de brand en het bluswater raakte ook de ondergelegen zonnestudio Every Day Sun zwaar beschadigd. Beduusd kijkt de eigenaresse van de studio vanuit een café aan de overkant van de straat naar wat er nog van over is. “Mijn man en ik kregen vannacht  een berichtje en dachten nog dat we in de maling werden genomen, totdat de politie belde. Die zeiden dat de bovenwoning in brand stond.” Het allerergste van de brand vind ze het nog voor de bovenbuurman. “Ik ben mijn brood kwijt, maar wat die man is overkomen is veel erger.” Ze ergert zich aan de verhalen in de buurt dat de zwaargewonde man van buitenlandse afkomst rare dingen zou doen.” Dat is lariekoek. Het was een hele rustige, vriendelijke man die zijn eigen dingen deed. We hebben nooit last van hem gehad. Echt vreselijk.” De eigenaresse hoop snel een doorstart te kunnen maken. "We zijn verzekerd, maar het moet allemaal nog even tot me doordringen."



11 jaar geleden

Kleiweg opgeschrikt door explosie woning



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57