Beveiliger moet politie helpen rondom Slinge

10-01-2013 04:57

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/regionaal/beveiliger-moet-politie-helpen-rondom-sli...

Barendrecht -Met het inzetten van speciale beveiligers in hesjes moet het aantal straatroven, inbraken en overvallen op hotspots terug worden gedrongen.

Beveiligers van Securitas assisteren sinds afgelopen weekend de politie rondom Slinge om het aantal overvallen, straatroven en inbraken de kop in te drukken. Het gebied was de afgelopen tijd doelwit van dit type criminelen en met de beveiligers heeft de politie er extra oren en ogen bij.“Naast Slinge worden de beveiligers de komende tijd ook ingezet in Zuidwijk, Pendrecht, Hoogvliet en Barendrecht. “Maar ook Oud-Charlois heeft inmiddels interesse getoond”, legt Sandra Geskes, woordvoerster van de politie, uit. Volgens haar zijn de eerste signalen van bewoners en winkeliers positief. “Het geeft de mensen een beter veiligheidsgevoel en de politie extra oren en ogen.”De beveiligers staan in rechtstreekse verbinding met de dienstdoende agenten. “Als ze iets zien, kunnen ze dat direct melden”, aldus Geskes. De beveiligers beginnen hun dienst op het bureau en worden dan bijgepraat over zaken die spelen in de wijk. “Daarnaast dragen ze een speciaal vest, zodat ze herkenbaar zijn voor het publiek.

Vanaf volgende week gaan we ze ook doordeweeks inzetten. De plannen daarvoor worden nu gemaakt. Per gebied kijken we wanneer en waar ze precies nodig zijn.”Niet alle bewoners en winkeliers hebben de beveiligers al gespot. “Het is tijd dat ze iets gaan doen. Als winkeliers hebben we al veel maatregelen genomen”, aldus een winkelier die anoniem wil blijven. “Er is de afgelopen tijd genoeg gebeurd.” Een bewoonster van een achtergelegen straat hoopt dat de inzet resultaat oplevert. “Ik heb ze zelf nog niet zien lopen, maar het kan waardevol zijn. Onlangs is er verderop een ouder echtpaar overvallen en als dit helpt is dat prima.”11 jaar geleden

Beveiliger moet politie helpen rondom SlingeAdd to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57