OM: Debby R. moet 16 jaar gevangenis in voor doden zoontjes

22-01-2013 14:02

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/om-debby-r-moet-16-jaar-gevangenis-in-voor-d...

Terwolde -



Wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft, gaat Debby R. voor 16 jaar de cel in. De moeder wordt ervan verdacht haar twee zoons, de 10-jarige Joey en 7-jarige Jayden, op 16 januari vorig jaar in Terwolde te hebben gedood. Bij de rechtbank in het Gelderse Zutphen zei de vrouw dinsdag weinig herinneringen aan die dag te hebben. ,,Het is heel eng om te horen wat er allemaal is gebeurd, zonder dat ik er veel van weet.'' Haar zoontje Jayden overleed aan een overdosis pillen. Bij de andere zoon Joey is de precieze doodsoorzaak niet vast te stellen, omdat hij ook een hartspierontsteking had.



De vrouw ontkent de pillen zelf aan haar kinderen te hebben gegeven. ,,Nadat ik de hond had uitgelaten en thuiskwam, zag ik dat mijn oudste kind met medicijnen bezig was. In plaats van iets te doen, kreeg ik een black-out’’, verklaarde de 42-jarige Debby R. Hoewel ze het initiatief bij de jongens neerlegt, had ze in haar omgeving al vaker laten weten niet meer te willen leven. De vrouw deed in 2011 een zelfmoordpoging. ,,Ik wist niet waar ik moest beginnen om alle problemen op te lossen.'' De vrouw lag destijds in scheiding, was arbeidsongeschikt en had veel schulden.



Samen met haar nieuwe vriend huurde R. op een recreatiepark in het Gelderse Terwolde sinds een paar weken een bungalow. Op de bewuste dag zocht ze thuis op de computer naar informatie over een overdosis met tramadol. Een medicijn dat ze in huis had tegen haar rug- en beenpijn. Enkele uren later slikten de kinderen en de vrouw de pillen en vielen ze in slaap. Na middernacht vond de vriend hen samen in bed. De kinderen bleken overleden, de vrouw was zwaargewond.



Er is een door R. geschreven afscheidsbrief gevonden: ,,Dit is een voor-altijd-weg-brief. Ik ben al 41 jaar aan het vechten. Alles is mis. Ik ga naar mijn vader die neemt me niet in de zeik. Waarom ook de kinderen? Waar moeten ze heen? Naar hun vader die ze geestelijk mishandelt, bedreigt en zo? Ik kan ze niets bieden en echt gelukkig zijn ze niet.''



Eenmaal bij kennis in het ziekenhuis vertelde de vrouw dat het haar bedoeling was met z’n drieën weg te gaan. Nu een jaar later weet ze zich nog weinig te herinneren. Deskundigen menen dat ze een borderlinestoornis heeft. De meningen verschillen of in de toekomst sprake zou kunnen zijn van herhaling. Daardoor zijn er voor het OM onvoldoende redenen om tbs te eisen. Advocaat Vincent Wolting pleitte voor een korte celstraf met een verplichte opname. Hij vindt dat er te weinig bewijs is voor voorbedachte rade (moord).



11 jaar geleden

OM: Debby R. moet 16 jaar gevangenis in voor doden zoontjes



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57