Sandro G. 13, Ziya B. 11, en Lasha G. 5 jaar cel voor moord Stratmann

07-02-2013 13:52

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/sandro-g-13-ziya-b-11-en-lasha-g-5-jaar-cel-...

Den Haag -



Sandro G. moet 13 jaar celstraf uit gaan zitten omdat hij de Haagse juwelier Ruud Stratmann heeft doodgeschoten in april vorig jaar tijdens een overval op diens winkel in Den Haag. Zijn handlanger Ziya B. heeft 11 jaar cel opgelegd gekregen van de Haagse rechtbank. Hun chauffeur, Lasha G., gaat 5 jaar achter de tralies.



Tegen Ziya B. en Sandro G. eiste het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden 18 jaar gevangenisstraf, voor de overval die eindigde in doodslag. Lasha G. moest volgens het OM 15 jaar de cel in. De rechtbank heeft lagere straffen opgelegd, omdat ze rekening heeft gehouden met de jonge daders. Ziya en Sandro waren ten tijde van de overval op de winkel Lapidee, op 25 april, beiden 19 jaar oud. De straf voor de chauffeur komt veel lager uit omdat de rechtbank, anders dan het OM, wel vindt dat hij medeplichtig is, maar niet dat hij de doodslag daadwerkelijk mede heeft gepleegd.



Het kan dan wel zijn dat het nooit de bedoeling van de overvallers was om iemand dood te schieten, maar, zegt de rechtbank in Den Haag, door met een geladen wapen op pad te gaan dat ook nog op scherp stond, hebben ze het risico dat er iemand gedood zou worden voor lief genomen.



11 jaar geleden

Sandro G. 13, Ziya B. 11, en Lasha G. 5 jaar cel voor moord Stratmann



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57