Dodental ramp Bangladesh zal nog sterker stijgen

09-05-2013 16:42

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2013/05/09/GR4KoVmOtjkQg/index.xml

Honderd -



Omvang. De ramp in Bangladesh behoort tot de grootste in de industriële geschiedenis. Al ruim 900 lichamen waren gisteren geborgen.

Het dodental door het instorten van gebouw in Bangladesh zal zeker oplopen tot 1000. Inmiddels zijn twee weken na de ramp 912 lichamen geborgen uit het puin van het acht verdiepingen tellende pand in de buurt van de hoofdstad Dhaka. Nog 200 kledingarbeiders liggen zwaargewond in het ziekenhuis. “De chaos is groot. De eerste noodhulp komt maar traag op gang en velen zijn nog op zoek naar hun familieleden”, zegt Tessel Pauli van de Schone Kleren Campagne. “Honderden arbeiders zijn levensgevaarlijk gewond geraakt. Sommigen zo ernstig dat lichaamsdelen geamputeerd moesten worden.”

De bergingsoperatie in het puin van het complex Rana Plaza is nog altijd bezig.Pauli: “Dit complex is geen uitzondering.  Grote kledingbedrijven moeten onmiddellijk instemmen met een programma van onafhankelijke en transparante inspecties van hun toeleveranciers. Er is geen uitstel mogelijk."



10 jaar geleden

Dodental ramp Bangladesh zal nog sterker stijgen



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57