Dorp Makkinga rouwt om doden in mestsilo

20-06-2013 08:47

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2013/06/20/LTWB7yGl3ZAwI/index.xml

Veenhuizen -Drie mannen kwamen gisteren om het leven in een mestsilo. De politie hoopt dat de vierde zwaargewonde man kan vertellen wat er is gebeurd.

Inwoners van het Friese plaatsje Makkinga rouwden gisteren om de dood van drie mannen in hun dorp, die eerder op de dag overleden in een mestsilo. Het gaat om de 26-jarige zoon van de eigenaar van de silo en twee medewerkers van het bedrijf. Een vierde man uit Veenhuizen lag gisteravond laat in kritieke toestand in het Universitair Medisch Centrum Groningen. De mannen probeerden elkaar te redden nadat één van hen niet goed was geworden. Vermoedelijk hebben gevaarlijke gassen in de silo tot de dood van drie van hen geleid.De politie hoopt dat de zwaargewonde man snel aanspreekbaar is. “Wellicht kan hij ons vertellen wat er zich precies heeft afgespeeld”, stelt politiewoordvoerder Anne van der Meer. “Voor zover we weten zijn er verder immers geen getuigen. De medische behandeling heeft nu echter prioriteit.”De hulpdiensten rukten gisteren massaal uit na een melding dat vier personen onwel waren geworden in een mestsilo. De brandweer zaagde in de zijkant van de silo een gat om de slachtoffers te bevrijden. Voor drie van hen was het toen al te laat.

 5 jaar geleden

Dorp Makkinga rouwt om doden in mestsiloAdd to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57