Regio Rivierenland pleit voor bredere A15 na ongevallen

01-07-2013 05:22

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2013/06/30/KDDpykUiGeJJU/index.xml

Geldermalsen -



Veiligheid. De veiligheid op de snelweg A15 moet worden verbeterd, vindt de regio Rivierenland. Gisterochtend vielen bij een ongeval nog elf gewonden.

De snelweg A15 moet worden verbreed. Ook moeten matrixborden boven de weg worden geplaatst om de veiligheid te vergroten. Daarvoor pleit de regio Rivierenland. Dit weekend ging het opnieuw mis op de A15, die van Nijmegen tot Rotterdam loopt. Ter hoogte van de afrit Andelst waren gisterochtend vier auto’s betrokken bij een ongeval. Elf mensen raakten daarbij gewond, van wie een 22-jarige man uit Herveld er slecht aan toe is. Drie anderen raakten eveneens zwaargewond, zeven andere kwamen er met lichte verwondingen vanaf.



Een kleine twee weken geleden vielen onder meer een dode en een zwaargewonde bij twee ongelukken binnen één dag tijd op de A15. Dat was reden voor de regio om aandacht te vragen voor de veiligheid op de snelweg. In een lobbygroep zitten onder anderen de Tielse wethouder Henk Driessen en burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen. “Wij voeren al langere tijd een lobby, omdat we ons zorgen maken over hoe het gaat op de A15”, zegt Driessen. “Het is natuurlijk triest dat die ongevallen plaatsvinden en wat on betreft had dit (deels) voorkomen kunnen worden met behulp van matrixborden.” Deze hangen boven de weg en kunnen weggebruikers op diverse manieren aangeven dat zich verderop problemen hebben voorgedaan. “Wat ons betreft moet dat worden opgepakt”, aldus de Tielse wethouder.



Over de toedracht van het ongeval van dit weekend kon de politie gisteren nog weinig zeggen. Zeker is dat bij het incident ook vijf Denen waren betrokken en een boot, die op een trailer stond, op het wegdek belandde. Vanwege technisch onderzoek en een beschadigd wegdek was de rijbaan tot 09.00 uur gisteren afgesloten.



10 jaar geleden

Regio Rivierenland pleit voor bredere A15 na ongevallen



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57