“Geen schijn van kans”

21-08-2013 05:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2013/08/20/O2LSewvWk0GQ/index.xml

Appeltern -Een stacaravan op een camping in het Gelderse Appeltern brandde gisteren volledig uit. Het echtpaar in de caravan had volgens de campingeigenaar geen schijn van kans in de vlammenzee.

“Deze mensen zag ik elke dag, ik heb gedaan wat ik kon om ze te redden, maar tegen die vlammen was niks te doen. In en in triest dit.” Voor Jos van Gruijthuijsen, eigenaar van camping Moeke Mooren in het Gelderse Appeltern en tevens wethouder van de gemeente West Maas en Waal was het gisteren een donkere dag. Een stacaravan op zijn camping brandde in de ochtend volledig uit. Twee campinggasten, die al jaren een vaste plaats op de camping hadden, kwamen om het leven. Beiden waren ze rond de zestig jaar. “Ik wist gelijk dat ze geen schijn van kans hadden”, zegt Van Gruijthuijsen wiens hand na de reddingspoging gisteren in een dik wit verband zat gewikkeld. “De man is zwaar gehandicapt, hij kon nauwelijks lopen. Ik heb op de ramen gebonkt, maar kreeg geen reactie. Toen heb ik een ruit ingeslagen, maar de vlammen kwamen er gelijk uitzetten.”Met brandblussers probeerde Van Gruijthuijsen de vlammen te overmeesteren, maar het mocht niet baten. “Het had totaal geen zin meer, het voelde alsof ik met een klein emmertje water stond te blussen. Toen de brandweer arriveerde, stond alles al in lichterlaaie.” Hoe de brand kon ontstaan was gisteren niet duidelijk. “Misschien kortsluiting”, speculeert Van Gruijthuijsen. “Ze zijn waarschijnlijk al in hun slaap overleden door de rook die ze hebben ingeademd. Ze lagen in bed, zoals ze daar ’s avonds in zijn gaan liggen.”Campinggasten verzamelden zich gisteren in kleine groepjes bij het politielint. “Het is net een klein dorp hier, iedereen kent elkaar”, zegt Ineke Story terwijl ze richting de uitgebrande caravan kijkt. “Het waren zulke vriendelijke mensen. Iedereen is enorm geschrokken. Vanochtend zijn we al heel vroeg met wie dat wilden bij elkaar gekomen in de kantine om met elkaar te praten en dit te verwerken.” Voor Marian van Rijt, een andere vaste campinggast zorgt het drama vooral voor bewustwording. “Wij hebben geen rookmelders in onze caravan, maar die ga ik vanmiddag wel halen.”

 5 jaar geleden

“Geen schijn van kans”Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /var/www/vhosts/112-nieuws.nl/httpdocs/index.php on line 57