Hoop op antwoorden voor familie Jennefer

25-09-2013 06:12

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2013/09/24/kgEdND03IBtw/index.xml

Rotterdam -



Hoger beroep. Tijdens de rechtszaak vorig jaar hulde Anthony K. zich in stilzwijgen. Familie van de vermoorde Jennefer van Oostende hoopt dat hij vandaag meer wil zeggen.

Wanneer werd de 10-jarige Jennefer van Oostende door Anthony vermoord? Op die vraag hoopt de familie van Jennefer vandaag antwoord te krijgen. In het gerechtshof in Den Haag vindt het hoger beroep tegen de 27-jarige Anthony K. plaats. Vorig jaar werd hij door de rechtbank in Rotterdam tot 18 jaar cel veroordeeld voor de moord op zijn ex-schoonzusje Jennefer. Het Openbaar Ministerie tekende hoger beroep aan. Eis: Levenslang.



Een strafverhoging die de familie van Jennefer een gevoel van gerechtigheid zal geven, zo zegt Yvonne van der Hut, advocaat van de familie. ”Maar wat de familie vooral hoopt, is dat Anthony nu vertelt wat er gebeurd is. Wanneer hij haar gedood heeft. Er zat anderhalve dag tussen haar vermissing en het moment dat haar lichaam werd gevonden. Voor de familie betekent het veel om te weten wanneer ze stierf. Voor de verwerking, maar ook om een datum op de grafsteen te kunnen zetten. Een mooie plaat, waarmee ze dit drama enigszins kunnen afsluiten.”



8 oktober 2011 speelde Jennefer bij Anthony samen met zijn kinderen. Die avond kwam Jennefer niet thuis. Twee dagen later werd haar naakte lichaam met alleen haar roze sokjes nog aan, gevonden. Dubbelgevouwen, in vuilniszakken verpakt en verstopt in de slaapbank waar Anthony op lag te slapen.



Tijdens de rechtszaak vorig jaar bevestigde Anthony verantwoordelijk te zijn voor haar dood door licht met zijn hoofd te knikken, maar op verdere vragen van de rechter antwoordde hij voornamelijk schouderophalend gevolgd door de zin: ”Het is voor mij moeilijk om hier over te praten. Het lukt me niet.”



Zelfs als Anthony zich vandaag opnieuw in stilzwijgen hult en het hof hem niet tot levenslang veroordeelt, is het hoger beroep volgens Van der Hut zinvol geweest voor de familie. “Nieuw onderzoek heeft een aantal vragen van de familie kunnen beantwoorden. Ook is de familie dit keer veel meer betrokken bij de zaak. Destijds hadden zij het gevoel dat zij nauwelijks op de hoogte werden gehouden. Ze voelen zich nu wel gehoord en serieus genomen, omdat er dit keer veel overleg is geweest met de advocaat-generaal. In dit hoger beroep is hersteld wat tijdens de rechtszaak minder ging. Hun vertrouwen in justitie is grotendeels terug.”

 



10 jaar geleden

Hoop op antwoorden voor familie Jennefer



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57