Krijgt bakker Arrold toch nog 5 miljoen?

21-11-2013 08:27

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2013/11/21/Vbie21ziyxTwo/index.xml

Breugel -Arrold van den Hurk maakt na het 'per ongeluk' drukken op de Miljoenenjachtknop toch nog kans op 5 miljoen euro. Advocaat Plasman vindt dat het spel niet eerlijk is verlopen en eist miljoenen voor hem in plaats van de 125.000 euro die hij won. Jurist Roet geeft hem weinig kans.

Ruim twee weken geleden was hij het gesprek van de dag: banketbakker Arrold van den Hurk uit Son en Breugel. Per vergissing drukte hij in het tv-programma Miljoenenjacht op de rode knop en won 'slechts' 125.000 euro. Daarmee verloor hij zijn koffer, waar een bedrag van 5 miljoen inzat. Advocaat Peter Plasman stelt nu de Postcode Loterij, producent Endemol en de notaris die in het programma zat, aansprakelijk. Eis: 5 miljoen min 125.000 euro.Volgens Plasman is het spel niet eerlijk verlopen, omdat Van den Hurk direct na het drukken op de knop aangaf dat hij van de zenuwen drukte en door wilde spelen. "In het spelregelement dat mijn cliënt heeft ondertekend, staat nergens dat de rode knop het einde van het spel betekent", zegt Plasman. "Er staat dat de finalist het bedrag wint dat in de koffer zit, tenzij hij ingaat op een bod van de bank." Plasman noemt het overduidelijk dat Van den Hurk niet in wilde gaan op het bod van de bank. "Er is geen overeenstemming bereikt. Dat was de enige voorwaarde om niet het bedrag dat in de koffer zat te winnen."Plasman zegt ook verbaasd te zijn dat de spelregels op de website van Miljoenenjacht pas na de opnames met Van den Hurk zijn toegevoegd. "Onderzoek heeft aangetoond dat in ieder geval twee dagen voor de opnames, de spelregels niet waren vermeld op de website van Miljoenenjacht. Na de opnames staan de spelregels die mijn cliënt eerder ondertekende, wel op de site, maar met een toevoeging. De rode knop wordt nu wel genoemd."Ook de notaris die besloot dat het spel moest stoppen, omdat Van den Hurk op de knop had gedrukt, is volgens Plasman niet bevoegd deze beslissing te maken. "Een notaris moet toezicht houden op het verloop van het spel. Hij is de enige die wist dat er 5 miljoen in de koffer zat en deze man is in dienst van Endemol. Hij had nooit de pet van onafhankelijke scheidsrechter op mogen zetten."Jurist Ferdy Roet die jarenlang onderzoek deed naar kansspelbeleid en voorzitter is van de stichting collectief onrecht noemt de eis van Plasman 'vrij kansloos'. "Van den Hurk wist dat als hij op de knop zou drukken, er een deal zou zijn. Linda de Mol verwijst een paar minuten voor hij drukt nog naar een andere aflevering en vertelt wat er toen gebeurde na het drukken op de knop. De spelregels waren duidelijk. Hij kende de gevolgen van het drukken. Zeg nooit: nooit, maar ik geef ze weinig kans."

Een woordvoerder van Endemol laat weten dat de spelregels correct zijn toegepast en dat wat hen betreft de zaak daarmee is afgedaan.

 9 jaar geleden

Krijgt bakker Arrold toch nog 5 miljoen?Add to Google

| More
Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57