Gediscrimineerde Jeffrey wil schadevergoeding

28-11-2013 08:52

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2013/11/28/Qc1VfSTaBemSo/index.xml

Deventer -



Jeffrey Koorndijk wil een schadevergoeding van het ICT-bedrijf dat hem als stagiair afwees, omdat hij een "donker gekleurde (neger)" is.

Jeffrey Koorndijk (23) wil een schadevergoeding van het Arnhemse ICT-bedrijf dat zijn sollicitatie afwees omdat hij een 'neger' is. "Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik ben vaker gediscrimineerd, maar nog nooit zo grof." Voor de twintiger uit Deventer die een stageplaats zoekt, voelden de woorden die hij dinsdag las in de reactie op zijn sollicitatie, als een klap in zijn gezicht. "Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz.", valt er te lezen in de e-mail van een medewerker van Mike de Wilde Electronics. Hij stuurde zijn mening niet naar de directeur, maar per ongeluk naar Koorndijk. "Ik begreep eerst niet goed wat er stond. Ik was kwaad, maar werd er ook helemaal stil van. Ik dacht in eerste instantie dat het een grap was, totdat ik zag dat het verkeerd gestuurd was en niet voor mij bestemd."



Koorndijk heeft direct aangifte gedaan bij de politie. "Nu heb ik bewijs, bewijs van discriminatie, iets in handen waarmee ik echt iets kan doen", zegt hij. "Ik heb nog geen tijd gehad om een advocaat te zoeken, maar ik wil zeker een schadevergoeding. Ik ben zwaar voor schut gezet en gediscrimineerd."De 23-jarige heeft een excuusmail ontvangen van de medewerker die hem zo beledigd heeft, maar daar neemt hij geen genoegen mee. "Hij schreef dat het niet racistisch bedoeld was. Dat er in het bedrijf een donker iemand werkt die zichzelf grappend neger noemt en dat hij het daarom zo heeft genoemd. Zoiets. Maar hier kan ik niets mee."



Mike de Wilde, baas bij het gelijknamige ICT-bedrijf, zei gisteren de pijn en de gevoelens van Koorndijk te begrijpen. "Dit had nooit mogen gebeuren. We bekijken nog welke sancties er volgen voor de medewerker. Maar dat die zullen volgen, is duidelijk", zegt De Wilde. "Hij heeft uitgelegd dat het in alle hectiek is gebeurd. Na het bekijken van zijn cv achtte hij Jeffrey niet capabel vanwege zijn gebrek aan ervaring binnen de ict. Hij zegt een stomme fout gemaakt te hebben door deze mail zo gehaast te sturen." De Wilde zegt zich "te distantiëren van dicriminatie". "Ik ben een allemans vriend. Ik heb Jeffrey telefonisch al mijn excuses gemaakt, maar ik kom er zeker nog op terug. Ik wil nog iets positiefs voor hem doen." Een stageplaats wellicht? "Misschien wel."



10 jaar geleden

Gediscrimineerde Jeffrey wil schadevergoeding



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57