In kinderziekenhuis bestolen gezin ontvangt massale steun

31-03-2014 08:22

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2014/03/31/tn8lNJLxw96Q/index.xml

Rotterdam -



Je 9-jarige zoon opgenomen met kanker. En dan in het ziekenhuis worden beroofd. Dat zet kwaad bloed in het land.

Het gezin waarvan afgelopen zaterdag een portemonnee werd gestolen in het Sophia Kinderziekenhuis heeft steun gekregen vanuit het hele land. De daders stalen een pinpas en pinden daarmee ruim 1100 euro. Het gezin krijgt dit bedrag terug nadat er enkele inzamelacties op touw waren gezet.



Nadat een negenjarige jongen vanwege acute kanker met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen, namen dieven de portemonnee van zijn ouders mee. De Rotterdamse wijkagent Bas Munne bracht het nieuws over de trieste gebeurtenis naar buiten via zijn Twitterpagina. Advocate Simone ten Haaf las de berichten en besloot direct een inzamelactie voor het gezin op te zetten. "Ik was zo boos dat het nog geen vijf minuten duurde voordat ik zeker wist dat ik dit voor deze mensen wilde betekenen." De advocate zat vervolgens niet stil en verspreidde de actie met succes via haar sociale media: "Ik deelde de oproep via Facebook, Twitter en zelfs LinkedIn. Het gestolen bedrag is inmiddels al opgehaald," reageert een vrolijke Ten Haaf, die zelf honderd euro doneerde. "Het geld blijft maar binnenstromen. Nadat het bedrag binnen was, bleven mensen vragen op welk rekeningnummer ze geld konden storten." Ten Haaf gaat met de gevers overleggen wat er met het overige gedoneerde geld gaat gebeuren.



Wijkagent Wilco Berenschot is een vriend van de advocate. Ook hij riep mensen op om hem te volgen en naar het rekeningnummer te vragen als zij bereid waren geld te storten voor het gezin. Berenschot benadrukt dat hij geraakt is door het voorval. "Het is een laffe daad en een trieste zaak. Dit raakt me, zowel als wijkagent als persoon." De portemonnee werd even na 16.00 uur uit de jas van een van de ouders gestolen. Niet lang daarna pinden de dieven ruim 1100 euro op Rotterdam Centraal. De jas lag op de kamer van de zieke jongen. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is het moeilijk om dit soort dingen te voorkomen, aangezien niet ieder bezoek in de gaten gehouden kan worden. "Voor dit soort gevallen wil je het ziekenhuis het liefst hermetisch afsluiten, maar dat gaat niet. Overal in het ziekenhuis worden er wel eens dingen gestolen, maar gezien de situatie van dit gezin is het wel heel erg ongelukkig."



De insteek van Ten Haaf was om in ieder geval het gestolen bedrag aan de ouders te kunnen overhandigen en is blij dat die missie nu is geslaagd. "Iedereen denkt dat advocaten een keiharde instelling hebben, maar in dit geval schoten de tranen in mijn ogen."

 



10 jaar geleden

In kinderziekenhuis bestolen gezin ontvangt massale steun



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57