Proef: taxichauffeurs worden ook beveiliger

05-06-2014 08:47

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2014/06/05/RD3qcH4hA79Bo/index.xml

Zevenbergen -



Door taxichauffeurs op te leiden tot beveiligers kan de taxidienst in Moerdijk blijven rijden. Inmiddels rijden er twee van dit soort taxi's rond.

Een taxichauffeur die tussen de ritten door in wijken en bij bedrijven surveilleert. Ondernemer Jack Vos van het gelijknamige taxibedrijf uit Zevenbergen heeft sinds februari het bedrijf Secutax opgezet. Met het opleiden van chauffeurs tot beveiligers blijft de taxidienst in Moerdijk gegarandeerd. Zijn project kan op belangstelling rekenen uit het hele land.



"We hebben net een tweede wagen aangeschaft", vertelt Vos over de pilot. "En we willen snel doorgroeien naar vijf wagens." Voor het dorp is het een zegen, want dankzij de gecombineerde dienst zijn er meteen extra ogen en oren en is er ook 's nachts een taxi beschikbaar. "Voorheen was het na de laatste trein gewoon over met de taxiservice en moest je reserveren als je 's nachts een taxi nodig had. Nu kunnen we die dienst gewoon blijven aanbieden." Hij kwam op het idee voor deze gecombineerde service omdat de taxi alleen niet rendabel meer was. "En als bedrijf moeten we toch zelf de broek ophouden."



Overigens viel het niet mee om deze gecombineerde dienst op te zetten. "Mensen waren in het begin sceptisch, maar we zien nu steeds meer mensen die ons benaderen. Daarnaast is het intensief om chauffeurs op te leiden tot beveiligers en je moet ook alle vergunningen nog in orde maken", aldus Vos. Nu een paar maanden verder rijdt er inmiddels een tweede auto, tot tevredenheid van Vos, de politie en de gemeente. "Zij staan achter dit initiatief en we werken samen met buurtwachten. Ook stemmen we af met de wijkagent waar we extra langs moeten rijden of misschien wat minder. Daarnaast hebben een AED aan boord voor als dat nodig is."



Volgens Vos is het laten rijden van beveiligers op de taxi nog maar het begin. "We kunnen straks ook meldingen van thuiszorg afhandelen. Wij kunnen als eerste ter plekke kijken wat er aan de hand is voordat er andere hulp moet komen. Onze chauffeurs beschikken over eerste hulp", vertelt Vos. "Maar winkeliers zijn ook blij, want wij kunnen tegen sluitingstijd aanwezig zijn om te helpen met bijvoorbeeld het geld wegbrengen naar de bank. En bij een ongeluk kunnen we assisteren door bijvoorbeeld als verkeersregelaar te hulp te schieten."



9 jaar geleden

Proef: taxichauffeurs worden ook beveiliger



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57