Honden MH17 misschien vandaag nog naar huis?

25-07-2014 16:32

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/x/metro/2014/07/25/WvHYFFogkgaus/index.xml

Nederland -



De stoffelijke overschotten van de twee honden die aan boord waren van de vlucht MH17 worden misschien vandaag nog vanuit Oekraïne op transport gezet naar Nederland. Wilma Klinkhamer, drijvende kracht achter de actie die de aandacht op de dieren vestigde, wacht nog op bevestiging van het crisisteam ter plaatse.



Eerder deze week maakten een aantal hondenliefhebbers zich op sociale media hard voor Costa, een Duitse herderpup en Quinta, een Friese stabij. Zij kwamen net als de 298 menselijke inzittenden om bij de vliegramp. Ze plaatsten een oproepje op Facebook dat veelvuldig werd gedeeld.



De Facebookpagina Ginger Animal Alert, dat zich richt op de opsporing van vermiste dieren, verspreidde zelfs een flyer met een oproep in het Engels. "We willen dit namelijk ook internationaal bekend maken en zoveel mogelijk aandacht vragen", zegt Klinkhamer.



Volgens Klinkhamer gaat veel mensen het lot van de honden aan het hart. "We krijgen steeds meer oproepjes om deze twee honden naar huis te halen. Ook zij zijn onschuldig slachtoffer van vlucht MH17. Zij verdienen respect en waardigheid, ook zij zijn levende wezens en zijn onschuldig vermoord. Als je een hondenliefhebber bent dan begrijp je dat uiteraard."



9 jaar geleden

Honden MH17 misschien vandaag nog naar huis?



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57