Nieuwjaarsnacht in Steenwijkerland

01-01-2008 13:21


Steenwijk - Oudejaarsnacht kenmerkte zich door een erg dichte mist. De mist was dermate dicht dat er voor de auto’s moest worden gelopen. Een aantal meldingen kon hierdoor niet of later worden afgewerkt. De mist begon in de binnenstad van Steenwijk tegen 02.30 uur wat op te trekken en later ook in de buitengebieden.

Twee aanhoudingen voor het afsteken van illegaal vuurwerk. De beide verdachten werden afgehoord en vervolgens weer in vrijheid gesteld.Weinig toeloop op de Markt. Bij het optrekken van de mist werd het wat drukker. Dit leidde niet tot problemen.Aan het eind van de nacht werden diverse vernielingen geconstateerd, zoals kapotte prullenbakken Oosterstraat, telefooncel Vendelweg, bushokje Westercluft.

Enkele meldingen van brandjes gehad in Steenwijk-west. De brandweer heeft enkele malen geblust.



Tuk - Brand op de kruising voor de Karre. In de voornacht werden nog voorwerpen die kennelijk klaar stonden om in brand te worden gestoken in Tuk weggehaald en aan het bureau geplaatst.

Later in de nacht bleek er toch brand gesticht te zijn in Tuk op de kruising. In verband met de mist kon de politie niet ter plaatse komen. Later in de nacht werd de brand geblust door de brandweer.

Op de Tukseweg werd een bushokje vernield.



Steenwijkerwold - Bleek in de nacht een bushokje vernield te zijn.



Blokzijl - Bleek in de nacht bij de Haven het kastje met de reddingsboei te zijn vernield.



Beltschutsloot - Bleek dat er veel met goederen gesleept was. Er was niet naar een vaste plaats gesleept. Zover kon worden nagaan leek er geen sprake te zijn van vernielingen.



Oldemarkt - Brandje in leegstaand schuurtje.

16 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57